Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido prausikliai: koks labiausiai tinka jūsų odai?

Kosmetologai visada pabrėžia, kaip svarbu rūpintis veido odą – valyti, tonizuoti, drėkinti, jei norime turėti ją švarią ir gražią. Šį kartą trumpai dėstome, kokios yra veido valymo ar prausimo priemonės ir kodėl jos būtinos.
Moteris prausia veidą
Moteris prausia veidą / Vida Press nuotr.

Tikriausiai ne kartą teko girdėti patarimą: grįžote iš darbo, pirmiausia nusivalykite makiažą, veido odą, net nelaukdamos akimirkos, kai ruošitės miegoti.

Vanduo tik nuprausia, bet nepašalina odos riebalų, nešvarumų.

Viena dažniausių moterų daromų klaidų, apie kurią kalba kosmetologai, – eiti miegoti nenusivalius makiažo, manant, kad „nieko nenutiks“. Ir dar viena – kad veidą galima nusiprausti tiesiog vandeniu.

Deja, kaip ne kartą yra tvirtinę specialistai, vien vandeniu veido švariai nenuprausite.

„Viskas atrodo labai paprasta, kai kalbame apie tai, kad turime nusiprausti veidą. Tačiau vanduo tik nuprausia, bet nepašalina odos riebalų, nešvarumų. Tam būtinos prausimosi priemonės“, – sako grožio salono „New Skin Image House“ kosmetologė Ieva Perveneckienė.

Pasak kosmetologės, daugelio prausimosi priemonių sudėtis panaši – pagrindą sudaro tam tikri riebalai arba aliejai, taip pat dezinfekuojančios medžiagos, kurių paskirtis – pašalinti nešvarumus, odos riebalų perteklių ir makiažą. O tos priemonės pagal konsistenciją skirstomos į prausimosi putas, gelį ir pienelį.

Fotolia nuotr./Moteris prausia veidą
Fotolia nuotr./Moteris prausia veidą

Putos. Jos, pasak specialistės, geriausiai tinka mišrią, riebią odą turintiems žmonėms. Sudėtis, kaip ir bet kurios kitos priemonės, priklauso nuo gamintojo. Putose nėra aliejų, drėkinamųjų komponentų – taip pat nedaug. Jų sudėtyje yra natrio laureto sulfato (angl. sodium laureth sulfate), kuris, kosmetologės teigimu, sausina odą. Todėl putų nepatariama naudoti tiems, kurių oda labai sausa, dehidratuota.

Gelis. Jis tinka visų tipų odai. Galite įsigyti gelį, skirtą mišriai / riebiai odai ir skirtą sausai odai. Pasak kosmetologės, gelis turi daugiau drėkinamųjų komponentų, palyginti su kitomis prausimosi priemonėmis.

Pienelis. Jį sudaro vanduo ir aliejai (saldžiųjų migdolų, abrikosų ir kt.), dažniausiai sudėtyje būna pieno rūgšties ir glicerino. Pienelis labiausiai tinka sausai, dehidratuotai odai.

Tiems, kurių oda riebi, kosmetologai pienelio išvis nerekomenduoja, nes jų sudėtyje paprastai būna daugiau aliejų, o žmogui, kurio oda linkusi į riebumą, specialistės teigimu, norisi pojūčio, tarsi oda būtų pasausinta. Pienelio efektas priešingas.

Kada prausti veidą, naudojant prausimosi priemones? „Dauguma specialistų tai daryti rekomenduoja ir ryte, ir vakare. Mano nuomone, tiems, kurių oda sausa, veidą užtenka prausti / valyti tik vakare, o ryte pakaks vandens, toniko ir kremo. Tačiau tiems, kurių oda riebi, veidą, naudojant specialias priemones, reikėtų prausti ir ryte, ir vakare“, – pataria kosmetologė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius