Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Viena ryškiausių šio pavasario makiažo tendencijų – spalvotos blakstienos!

Šį pavasarį ir vasarą, darydamosi makiažą, derinsime pastelines spalvas su ryškiais akcentais. Jais taps spalvoti akių kontūro dažai ir blakstienų tušas. Nepamirškite, kad vienas svarbiausių dalykų – švari ir skaisti veido oda. Apie šiltojo sezono spalvų vaivorykštę, ką ir su kuo derinti, kokias spalvas rinktis dažantis akis pasakoja „J&J make up box“ vizažistės Jurga Kartu ir Jolita Verseckienė.
Spalvotas blakstienų tušas
Spalvotas blakstienų tušas / Vida Press nuotr.

Akių vokų šešėliai: madingiausios spalvos

Vizažisčių teigimu, šį šiltąjį sezoną madingos visos pastelinės akių vokų šešėlių spalvos: gelsva, žydra, persikinė, oranžinė, alyvinė ir kt. Pasak jų, šešėliai tepami be ypatingo preciziškumo, galima tiesiog pirštu, nebūtina derinti su kitais šešėliais. Drąsesnės ir labiau įgudusios gali derinti ir kelias spalvas.

Palyginti su praėjusių metų tendencijomis, lieka madingi „nude“ spalvos ir „metallic“ šešėliai. „Praėjusį šiltąjį sezoną dominavo labai sodrios mėlynos spalvos akių vokų šešėliai, šį sezoną mėlyna šešėlių spalva nebe tokia intensyvi“, – sakė J.Verseckienė.

Vida Press nuotr./„Metallic“ šešėliai
Vida Press nuotr./„Metallic“ šešėliai

Pasak jos, šį pavasarį akių kontūrą galima ryškinti įvairiomis spalvomis: rožine, violetine, žalia, raudona ir t. t.

Dieninis makiažas: ką ir su kuo derinti?

„Dieniniam makiažui kaip visada geriausia rinktis natūralių, neutralių spalvų derinius – nuo balintos kavos iki šokolado. Norinčioms pagyvinti makiažą rekomenduoju įvesti pastelinės spalvos šešėlių: dienai – persikinius, švelniai rožinius, alyvinius. Variantas: akies voką lengvai padengus natūraliomis spalvomis, nubrėžti spalvotą kontūrą“, – patarė Jurga Kartu.

Eglės Juozaitytės nuotr./Danielė Žibūdaitė
Eglės Juozaitytės nuotr./Danielė Žibūdaitė

Jos teigimu, šį sezoną ryškių spalvų akcentais ir pastelinėmis spalvomis dieną drąsiai gali manipuliuoti visos. Netinka tik toms, kurioms neleidžia einamos pareigos ar darbovietė.

Vakarinis makiažas: ką ir su kuo derinti?

Pasak J.Verseckienės, net vakarui ypač populiarėja natūralus, švytintis įvaizdis: švari, spindinti veido oda, daug skaistalų, „nuogos akys“, sodrios blakstienos.

Eglės Juozaitytės nuotr./Švari oda, ryškios lūpos ir skruostai
Eglės Juozaitytės nuotr./Švari oda, ryškios lūpos ir skruostai

„Nelieka tiek ilgai karaliavusio kontūravimo, „strobingo“ ir kitų „instagraminių“ technikų. Oda turi atrodyti sveika ir kvėpuojanti! Tokiam įvaizdžiui puikiai tinka ir „nude“, ir klasikinės raudonos, raudonai oranžinės, mandarinų spalvos lūpos. Tai išskirtiniausia šio šiltojo sezono tendencija, tinkanti visoms, nepaisant amžiaus, įvaizdžio ir kitų dalykų“, – sakė vizažistė.

Eglės Juozaitytės nuotr./Ryškios raudonos lūpos
Eglės Juozaitytės nuotr./Ryškios raudonos lūpos

Drąsesnėms ji patarė nebijoti ryškesnių akcentų – ryškių akių kontūrų, kurie gali būti piešiami ne tik ant viršutinio akies voko, bet ir apatinio. Vis dar madingi lieka blizgučiai, „metallic“ akių vokų šešėliai.

Kokios spalvos tušą rinktis?

Daugelis kosmetikos gamintojų šį sezoną savo kolekcijas papildė ryškių, neoninių ir pastelinių spalvų blakstienų tušais. Kaip sakė vizažistės, tai pats paprasčiausias ir greičiausias būdas per keletą sekundžių tapti madinga.

„Naudodamos tušą nebijokite pažaisti – galima naudoti net kelių spalvų tušą viename makiaže. Tiesą sakant, šį šiltąjį sezoną net labai rekomenduočiau taip paeksperimentuoti, pamatysite, kaip naujai atsiskleis veidas ir akys“, – patarė Jurga Kartu.

Ne itin drąsioms vizažistės siūlo rinktis violetinį, sodriai žalią ar sodriai mėlyną, drąsesnėms – raudoną, ryškiai rožinį, neoninės ir pastelinės spalvos tušą.

Asmeninio archyvo nuotr./Ryškios blakstienos
Asmeninio archyvo nuotr./Ryškios blakstienos

Kaip ir prie ko derinti tušo spalvą? „Spalvotas tušas paprastai nederinamas prie nieko, tai yra tiesiog smagi, šmaikšti, madinga detale. Spalvą rinkitės pagal nuotaiką ir norimą sukurti emociją.

Bet, žinoma, pasitelkę koloristikos gudrybes galite pabrėžti pageidaujamą akių spalvą: pavyzdžiui, raudonas, rožinis, violetinis tušas labai išryškins akis, turinčias žalio pigmento, mėlynas ir visos mėlynai artimos spalvos labai akcentuos rudą pigmentą, ryškūs tušai – violetinis, žalias, rožinis, oranžinis ir kt. – tikrai pagyvins pilkas akis“, – atskleidė J.Verseckienė.

Vizažisčių patarimas: jei renkatės intensyvios spalvos tušą, neapkraukite veido kitomis detalėmis, nes per daug tarpusavyje nesuderintų spalvų ir detalių atrodys labai neskoningai. Gerai apgalvokite šešėlių spalvą. Jei akių makiažas labai spalvingas, lūpas rekomenduojama palikti neutralias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius