-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 08

11 geriausių kalėdinių mugių Europoje: kurias ir kodėl verta aplankyti gruodį?

Gruodis – mėnuo, kupinas džiaugsmo, laukimo, gerumo. Būtent dabar visoje Europoje pradeda šurmuliuoti ir kalėdinės mugės, kuriose – ne tik daugybė dovanų idėjų, bet ir įspūdingos dekoracijos, mirgančios lemputės bei puiki šventinė nuotaika.
Frankfurto kalėdinė mugė, Vokietija
Frankfurto kalėdinė mugė, Vokietija / 123RF.com nuotr.

Šį kartą 15min išrinko net 11 geriausių kalėdinių mugių Senajame žemyne – gal kažkurioje iš jų ir jums pavyks surasti gražiausią Kalėdų dovaną.

1

Frankfurto kalėdinė mugė, Vokietija

Frankfurto kalėdinė mugė yra viena seniausių ir didžiausių Vokietijoje. Apie 200 kalėdiškai papuoštų prekystalių, įrėmintų bažnyčios fone, driekiasi iki Maino kranto. Čia siūlomi klasikiniai daiktai, tokie kaip kalėdiniai papuošimai ar žvakės, taip pat šiuolaikiniai meno ir amatų dirbiniai.

Vida Press nuotr. / Frankfurto kalėdinė mugė, Vokietija
Vida Press nuotr. / Frankfurto kalėdinė mugė, Vokietija

Šioje mugėje ir šiemet lankytojų laukia išradingos, kūrybingos dekoracijos ir didžiulė kalėdinė eglutė. Daugybė žmonių čia kasmet atvyksta iš įvairiausių pasaulio kampelių.

Kada

Nuo lapkričio 21 d. iki gruodžio 22 d.

2

Haido parko „Žiemos stebuklų šalis“, Londonas, Jungtinė Karalystė

Tai yra vienas laukiamiausių žiemos renginių Jungtinės Karalystės sostinėje, kuris kasmet sutraukia minias žmonių dėl daugiau kaip 200 atrakcionų, įskaitant 70 metrų aukščio didįjį ratą, karšto vyno stoteles ir lauko čiuožyklą, kuri yra didžiausia šalyje.

123RF.com nuotr. / Haido parko „Žiemos stebuklų šalis“, Londonas, Jungtinė Karalystė
123RF.com nuotr. / Haido parko „Žiemos stebuklų šalis“, Londonas, Jungtinė Karalystė

Lankytojai taip pat gali dalyvauti ledo skulptūrų dirbtuvėse, stebėti cirko trupę, klausytis gyvos muzikos arba pasimėgauti gausybe maisto produktų, siūlomų gatvės maisto kaime.

Tradicinėje kalėdinėje mugėje galima rasti žavingų namelių, kuriuose – neįprastos ir unikalios dovanos, meno ir amatų dirbiniai, smulkmenos, papuošimai ir dekoracijos.

Kada

Nuo 2022 m. lapkričio 18 d. iki 2023 m. sausio 2 d.

3

Vienos kalėdinė mugė, Austrija

Austrijos sostinėje galima rinktis net iš 20 kalėdinių mugių, tačiau „Wiener Christkindlmarkt“, kuri veikia prieš miesto rotušę, yra pati įspūdingiausia. Ši mugė dar vadinama Vienos svajonių kalėdiniu turgumi.

123RF.com nuotr. / Vienos kalėdinė mugė, Austrija
123RF.com nuotr. / Vienos kalėdinė mugė, Austrija

Šiemet mugėje laukia 150 kv. metrų ploto vaikų čiuožykla, Širdžių medis – didžiulis klevas, papuoštas blizgančiomis širdelėmis, taip pat – daugiau nei 150 prekystalių, kuriuose galima paragauti austriškų dešrelių, imbierinių sausainių ar naminio kalėdinio punšo.

Kada

Nuo lapkričio 19 d. iki gruodžio 26 d.

4

Krokuvos kalėdinė mugė, Lenkija

Geriausių kalėdinių mugių Europoje sąraše – ir Krokuvos kalėdinė mugė, kuri jau nuo lapkričio 25 d. vyksta šio įspūdingo Lenkijos miesto pagrindinėje aikštėje. Mugė veiks iki gruodžio 26 d., tad dar tikrai suspėsite čia apsilankyti, įsigyti suvenyrų, kalėdinių žaisliukų, smulkmenų ir kitų dovanų.

123RF.com nuotr. / Krokuvos kalėdinė mugė, Lenkija
123RF.com nuotr. / Krokuvos kalėdinė mugė, Lenkija

Apsipirkdami lankytojai taip pat gali paragauti karšto vyno, gardžių sriubų, ant grotelių keptos mėsos, įvairių sezoninių skanėstų ir pačiuožinėti ant ledo.

Kada

Nuo lapkričio 25 d. iki gruodžio 26 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius