Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min studijoje – pėsčias nuo Vilniaus iki Tbilisio nuėjęs Lietuvos kartvelas Niko

Vieni keliauja ieškodami savęs, kiti – nuotykių ar ramybės. 23-ejų Niko Amirgulašvili šią vasarą pasiryžo išskirtinei kelionei tiek savo eiga, tiek misija. Niko gimęs ir augęs Lietuvoje, tačiau jo šaknys – Sakartvele. Įprasmindamas abiejų jam svarbių šalių draugystę vaikinas šią vasarą nužygiavo iš Vilniaus į Tbilisį. Iš viso – daugiau nei 2 tūkst. kilometrų!

Kelionės pradinis ir galutinis taškai – Sakartvelo ambasada Vilniuje ir Lietuvos ambasada Tbilisyje – labai simboliški. Pagrindinis projekto tikslas buvo sujungti šias dvi Niko be galo svarbias šalis ir tarp broliškų valstybių nutiesti naują simbolinį tiltą. Kartu ir nešti draugystės žinią per Lenkiją bei Ukrainą.

Birželio 9 dieną Lietuvos kartvelas Niko su kuprine ant pečių ir vėliava rankose išžygiavo iš Vilniaus, o Lietuvos atstovybę Tbilisyje pasiekė rugpjūčio 16 dienos popietę. Kelionės metu netrūko iššūkių, tačiau nuovargį atpirko žygyje sutikti įkvepiantys žmonės, projekto misija ir asmeniniai patyrimai.

Visais įspūdžiais iš neeilinės kelionės – net apie nakvynę policijos komisariate – Niko su 15min skaitytojais pasidalino pokalbyje studijoje:

VIDEO: 2 tūkst. km iš Vilniaus į Tbilisį pėsčiomis įveikusiam Niko teko nakvoti net areštinėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius