Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 18

21 tūkst. km dviračiu įveikęs Algirdas juo ketina pasiekti Lietuvą: „Laukia ilgas kelias per Aziją“

2021-ųjų rudenį Algirdas Makejenkovas, socialinėje erdvėje prisistatantis kaip Algirdas Wanders, pradėjo savo kelionę dviračiu per pasaulį. Nuo Šiaurės iki Pietų pervažiavo Afriką, po jos – Australiją, šiuo metu vieši Filipinuose. Jo sąskaitoje – 21 tūkst. numintų kilometrų. Keliautojas netrukus leisis į ilgą kelionę po Pietryčių ir Vidurio Aziją, o kitų metų pabaigoje dviračiu ketina pasiekti Lietuvą.
Algirdas dviračiu keliauja per pasaulį
Algirdas dviračiu keliauja per pasaulį / Asmeninio archyvo nuotr.

Pastarąjį kartą su Algirdu kalbėjomės praėjusią liepą, kai jis baigė savo nepaprastą kelionę dviračiu nuo Kairo iki Keiptauno. Vasaros pabaigoje atsisveikino su Afrika, po jos sekė Australija. Gavęs trijų mėnesių vizą tiek laiko šalyje ir praleido. Iš anksto buvo įsigijęs bilietus į Naująją Zelandiją, tad lapkritį jau skrido ten. Tiesa, važiuoti dviračiu per šią šalį neplanavo, turėjo kitą užmojį – bėgti per kalnus, bet šiam sumanymui koją pakišo sveikata.

Po keleto mėnesių, praleistų Naujojoje Zelandijoje, Algirdas atsidūrė Filipinuose. Artimiausi jo planai – išmaišyti Pietryčių Aziją, o tada jau žemynine dalimi pradėti kelionę namų link. „Kitų metų Kalėdas jau norėčiau sutikti namuose“, – sako pašnekovas, savo kelionių įspūdžiais besidalijantis instagramo paskyroje „Algirdas Wanders“ ir „Youtube“ kanale.

Asmeninio archyvo nuotr./Algirdo kelionė dviračiu per Australiją
Asmeninio archyvo nuotr./Algirdo kelionė dviračiu per Australiją

15min Algirdas pasakoja, kodėl Australijoje dingo stimulas minti, kaip pavyko ištrūkti iš upės, kurioje gyvena bukasnukiai rykliai, kodėl vairuotojai Naujojoje Zelandijoje užsitarnavo nedraugiškiausių vardą, kuo taip sužavėjo Filipinai, kad rekomenduoja juos aplankyti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius