Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 didžiausios klaidos, kurias nuolat daro lėktuvų keleiviai ir kurios visada sugadina atostogas

Anot skrydžių palydovės, yra keletas keleivių daromų klaidų, kurios gali visiškai sugadinti jų atostogas, ir jie tikisi, kad skrydžio įgula sugebės jas išspręsti. Dažniausiai tai visiškai neįmanoma, rašoma „The Sun“.
Nuliūdęs vyras oro uoste
Nuliūdęs vyras oro uoste / 123RF.com nuotr.

„Sun Online Travel“ tinklaraštyje skrydžių palydovė atskleidė 3 kvailas keleivių klaidas, kurios gali turėti didelių pasekmių.

Pirmoji iš jų – pamiršti pasus. Jei negyvenate šalia oro uosto, dėl to beveik neabejotinai pavėluosite į skrydį. Vis dėlto bent vienas keleivis kas du ar tris skrydžius oro uoste klausia skrydžio įgulos, ar galime jiems kuo nors padėti.

Nežinau, ko jie iš mūsų tikisi – juk negalime pakeisti tarptautinių įvažiavimo reikalavimų, taip pat negalime užlaikyti skrydžio vien dėl keleivio išsiblaškymo.

Tai jokiu būdu ne mūsų, o jų problema, ir mus beprotiškai siutina tai, kad žmonės net pagalvoja paklausti, ar galime ką nors padaryti.

Jei esate iš tų žmonių, kurie gali pamiršti pasą, sudarykite sąrašą, išvakarėse patikrinkite, ar turite viską, ko jums reikia, ir nieko nepalikite.

Namai taip pat nėra vienintelė vieta, kur žmonės palieka pasus ar kitus svarbius daiktus. Daugybė keleivių daiktus palieka lėktuve, ir vėlgi, mes negalime daug ko padaryti, išskyrus tai, kad įmanoma greitai patikrinti keleivio vietą.

123rf.com nuotr. / Keleiviai lėktuve
123rf.com nuotr. / Keleiviai lėktuve

Lėktuvui nusileidus paprastai netrukus tenka leistis į kitą kelionę, todėl neturime laiko apversti visų sėdynių aukštyn kojomis ieškodami jūsų piniginės. Todėl skrydžio metu iš krepšio pasiimkite kuo mažiau daiktų ir įsitikinkite, kad juos visus turėsite, kai nusileisime. Priešingu atveju, vargu ar juos vėl pamatysite, kad ir kaip maldavote mus leisti jums grįžti į lėktuvą.

Jei tai jūsų pasas, priklausomai nuo to, kurioje šalyje esate, tai gali turėti didelių pasekmių, su kuriomis nenorite susidurti bandydami mėgautis atostogomis.

Panašiai, nepatikrinus įvažiavimo reikalavimų prieš vykstant į tam tikras šalis, labai lengva iššvaistyti visus atostogoms skirtus pinigus, kad vėliau jums nebūtų leista keliauti.

Dažniausiai taip nutinka skrendant į Ameriką, kai keleiviai nesupranta, kad norint įvažiuoti į šalį reikia ESTA (Elektroninės leidimo keliauti sistemos patvirtinimo).

123RF.com nuotr. / „American Airlines“ lėktuvas
123RF.com nuotr. / „American Airlines“ lėktuvas

Jei pamiršite pateikti ESTA paraišką, greičiausiai negalėsite skristi – tai labai paprasta.

Esu mačiusi porą stebuklingų paraiškų, pateiktų tą pačią dieną, tąkart keliautojai suspėjo pateikti jas laiku, tačiau dažniausiai mažai tikėtina, kad jūsų paraiška bus patvirtinta pakankamai greitai, jei tai darote oro uoste.

Panašių problemų kilo, kai buvo įvesti COVID-19 apribojimai, kai kurie iš jų vis dar galioja.

Jei pamiršote atlikti testą arba neturite skiepų, reikalingų įvažiuoti į tam tikrą šalį, tai jūsų reikalas, ir mes niekuo negalime padėti.

Norite tikėkite, norite ne, bet oro linijų darbuotojai oro uoste neturi jokių vakcinų, kurias galėtų duoti keleiviams, kuriems jų reikia. Tačiau pagal tai, kaip kai kurie žmonės mūsų prašo, galima pagalvoti, kad skiepus dalijame skrydžio metu kaip paslaugos dalį.

Galima pagalvoti, kad skiepus dalijame skrydžio metu.

Skrydis yra vienas iš tų dalykų gyvenime, dėl kurių su savimi visada reikia turėti tam tikrų labai specifinių daiktų, ir tik nuo jūsų pačių priklauso, kaip tai sutvarkyti.

Mes galime atnešti jums gėrimų ir užkandžių, kai įsikursite, ir pasirūpinti jūsų saugumu, jei lėktuve kiltų problemų. Tačiau toliau viskas priklauso nuo jūsų pačių, todėl nesugadinkite savo atostogų vien dėl to, kad pamiršote kažką labai paprasto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius