-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skrydžių palydovai atskleidė, į ką jie atkreipia dėmesį, kai įžengiate pro lėktuvo duris

Kol atvykstate į oro uostą, kol užregistruojate bagažą, atliekate patikrą ir galiausiai sulaukiate laipinimo į lėktuvą, dažnai gali jau nebebūti nuotaikos linksmai pasisveikinti su jus orlaivyje pasitinkančiais įgulos nariais. Dažnai net į juos neatkreipiate dėmesio. Tačiau jie tikriausiai jus įdėmiai įvertina jau iškart, rašo „Southern Living“.
Lėktuvo palydovės
Skrydžių palydovės / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Skrydžiai Aviacija

„Quora“ puslapyje skrydžių palydovai atsakė į klausimą, į ką pirmiausia jie atkreipia dėmesį, kai lėktuvo keleivis įžengia pro orlaivio duris. Jie iškart ieško informacijos apie klientą – pradedant potencialiomis rizikomis ir baigiant potencialia pagalba, ir daro tai vos per kelias akimirkas.

Įgulos narė Amar Rama sako pirmiausia besistengianti pamatyti keleivius, kurie negaluoja. Nors keleivis gal ir nori skristi, visuomet su medicinine problema susidurti geriau ant žemės, o ne danguje. Skrydžio palydovai moka suteikti pirmąją pagalbą, tačiau jie neturi nei žinių, nei patirties atlikti dar ir gydytojo darbą.

30 metų „Lufthansa“ palydove dirbusi Sjaak Schulteis teigia, kad iškart stengdavosi atskirti tuos, kurie yra galimai paveikti alkoholio ar narkotikų. Tai ir rimtas saugumo klausimas – jeigu yra padauginta svaigalų, keleivis gali būti išvis neįleidžiamas į lėktuvą, kad nesukeltų pavojaus skrydžio metu.

123rf.com nuotr. / Lėktuvo palydovė
123rf.com nuotr. / Lėktuvo palydovė

Jeigu kelionės metu visgi iškyla problemų, palydovams gali prireikti pagalbos ir gali tekti jos prašyti keleivių. Kai keleiviai lipa į lėktuvą, įgulos nariai dažnai įsimena tuos, kurie galėtų ištikus nelaimei padėti.

„Jeigu pamatau raumeningą, stiprų, tvirtą keleivį, įsimenu veidą ir vietą, kur jis ar ji sėdi, – sako Janice Bridger, turinti 27 metų palydovės stažą. – Visuomet pagalvoju, kad tas žmogus man gali būti naudingas.“

Palydovai taip pat atkreipia dėmesį ir į kitus oro linijų darbuotojus, kurie skrenda kaip keleiviai, tačiau reikalui esant gali ištiesti pagalbos ranką. „Jie taip pat gerai kaip aš žino, kaip susitvarkyti su iškilusia situacija, ir yra išmokyti iškart būti „komandos nariu“ – tai labai naudinga, jeigu atsiranda būtinybė“, – rašo J.Bridger.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius