Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 08

Aistringa afrikietė iš lietuvio reikalavo vedybų: ji atskleidė, kodėl Lietuva žinoma net Zimbabvėje

Justinas Navikas – vienišas keliautojas po egzotiškas Afrikos šalis, šįkart dalijasi savo neeiliniais įspūdžiais Zimbabvėje.
Justino Naviko nuotykiai Zimbabvėje
Justino Naviko nuotykiai Zimbabvėje / Asmeninio archyvo nuotr.

Daugybę šalių aplankęs Justinas Navikas yra romano apie lietuvio dramatišką likimą Sibiro taigoje – „Išeiti į horizontą“ – autorius. Neseniai pasirodė ir jo naujasis romanas „Išeiti į Afriką“.

Gilyn į Afriką. Zimbabvė

Penkių mėnesių trukmės lietaus sezonas kėsinosi mane prausti visas tris viešnagės Zimbabvėje savaites. Praustis nėra baisu, netgi sveika. Bet nėra sveiki maliariniai uodai, kuriems toks sezonas yra rojus. Galima į Pietų Afriką atskristi sausuoju laikotarpiu, bet tada ir Lietuvoje geras laikas – viskas žaliuoja, šilta. Tad dauguma tautiečių egzotiškesnes keliones renkasi žiemą, nes neką nuveiksi braidydamas per sniegus namuose. Taip eilinį kartą pasielgiau ir aš, palikęs žiemą Lietuvoje gruodžio viduryje.

Asmeninio archyvo nuotr. / Mieste
Asmeninio archyvo nuotr. / Mieste

Kaip jau man tapo įprasta, pirmą mėnesį Afrikoje skyriau adaptacijai ir prisitaikymui prie klimato ir vietinių genčių papročių. Geriausiai tai pavyksta Kenijoje, kuri yra tarsi mažoji Afrika su 45 genčių margumynu. Pati archajiškiausia gentis – Turkanos gyvulių ganytojai, jie – klajokliai, dar pusnuogiai tebesibastys po dykumas. O kikujų ir kalenji gentys turbūt turi daugiausia elito sostinėje Nairobyje ir netgi prezidentą Williamą Ruto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius