Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Astrą pašiurpino žygis Maroke: vedliai turistus su kupranugariais paklaidino dykumoje

Su sesėmis labai mėgstame keliauti. Šįkart pasirinkome egzotiškai iš nuotraukų atrodantį Maroką. Nuvykusios į šalį, pamatėme, kad gamta ir miestai iš tiesų atrodo egzotiškai, vyrauja įvairios spalvos bei formos.
Marokas
Marokas / Asmeninio archyvo nuotr.

Kelionės metu internetu iš užsienio agentūros užsisakėme trijų dienų ekskursiją su 1 nakvyne palapinėje dykumoje ir 1 nakvyne viešbutyje. Aprašyme buvo parašyta, kad bus jojama ir kupranugariais, tačiau nenurodyta, kiek laiko. Iš ankstesnių kelionių prisiminėme, kad jojimai kupranugariais dažniausiai trunka apie pusvalandį. Aišku, taip manyti buvo klaidinga.

Asmeninio archyvo nuotr. / Marokas
Asmeninio archyvo nuotr. / Marokas

Kai atvykome į dykumos pradžią ir išsirinkome kupranugarius, vedlių paklausėme, kiek truks kelionė su kupranugariais, jie atsakė, kad iki valandos. Visi patenkinti pradėjome žygį.

Kai pražygiavome apie 2 valandas ir pradėjo temti, supratome, kad kažkas čia keisto ir įtartino.

Žygiuojame nedidele vilkstine, grožimės dykuma. Mums dykuma visada labai patinka savo kopomis. Kai pražygiavome apie 2 valandas ir pradėjo temti, supratome, kad kažkas čia keisto ir įtartino, nes jau sutemo, net nelabai matosi, kur eiti.

Asmeninio archyvo nuotr. / Marokas
Asmeninio archyvo nuotr. / Marokas

Nuo sėdėjimo ant kupranugarių jau ir užpakalius paskaudo, nes kupranugariai kopomis tai aukštyn, tai žemyn ėjo, kūnas įsitempęs. Priekyje žygiuoja mama su vaiku. Jos vaikas vis klausia, kada būsime nakvynės vietoje? Mama sako: nežinau, kad būtų lengviau – garsiai skaičiuok nuo vieno. Taip jis ir padarė, likusią kelionės dalį angliškai garsiai skaičiavo.

Pagalvojau, kad tai tikrai naudingas patarimas – nukreipti mintims. Kai naktį eini su kupranugariu tamsoje virš 2 valandų ir net nežinai, kur esi, tai tikrai jausmas keistas.

Visi apsidžiaugėme, kad pamatėme bent šiek tiek civilizacijos.

Turistai klausia vedlių angliškai, kiek dar laiko eisime, o jie neturi atsakymo, net kartą davė atsakymą, kad, galbūt, pasiklydome. Na va, pagalvojau, pasiklysti dykumoje naktį yra visai ne kažką.

Asmeninio archyvo nuotr. / Marokas
Asmeninio archyvo nuotr. / Marokas

Su kupranugariais praklajojus daugiau nei 3 valandas, tiesiai prieš mus pasirodė stovyklavietės šviesos. Visi apsidžiaugėme, kad pamatėme bent šiek tiek civilizacijos.

Žygio vilkstinėje kartu žygiavo vyresnio amžiaus YouTube'rė, kuri, kai atvykome į savo stovyklavietę nakčiai, nulipusi nuo kupranugario, pabučiavo žemę ir pasakė, kad daugiau niekada gyvenime nelips ant kupranugario.

Mintyse pagalvojau, kad gal ateityje lipsiu ant kupranugario, tik užsakant ekskursiją reikėtų pasigilinti į aprašymo detales ir visko smulkiai išsiklausinėti agentūros. Net neįsivaizduojate, koks džiaugsmas buvo po žygio, suvalgius vakarienę, ištiesti kojas lovoje.

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius