Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarai ruošiasi rekordiniam turistų srautui

Bulgarija tikisi, jog 2017-ųjų vasara bus rekordinė – tai liudija išankstiniai kelionių organizatorių pardavimai, rašo Atorus.ru, remdamasis Bulgarijos turizmo ministerijos pateiktais duomenimis.
Bulgarijos kurortas
Bulgarija šiemet bus populiari vasaros kryptis / 123rf.com

Pagrindiniai Vokietijos kelionių organizatoriai pranešė, jog turistų, norinčių atostogauti Bulgarijoje, skaičius išaugo nuo 22 iki 45 proc., palyginti pernai metus ir šiuos. Ekspertų teigimu, nemaža dalis turistų, anksčiau vasarą keliaudavusių į poilsines keliones Turkijoje, dabar renkasi Bulgariją. Graikija – dar viena kryptis tiems, kurie dėl saugumo ar kitų priežasčių šiemet nusprendė neatostogauti pamėgtuose Turkijos kurortuose.

Pasiekti Bulgariją vasarą patogiau galės ir savarankiški keliautojai, kadangi gerokai padaugės tiesioginių skrydžių į šios šalies oro uostus. Pavyzdžiui, skrydžių skaičius į Varnos ir Burgaso oro uostus 2017 m. vasaros mėnesiais iš Nyderlandų bus 57 proc. didesnis nei pernai tuo pačiu metu, iš Prancūzijos – 40 proc., Čekijos – 31 proc., Slovakijos – 21 proc., Švedijos – 15 proc., Lenkijos ir Suomijos – 9 proc., Vokietijos – 6 proc.

Tokie duomenys Bulgarijos turizmo ministerijai leidžia daryti išankstines optimistines prognozes. Tačiau taip pat įpareigoja ruoštis kurortų anšlagui. Todėl jau dabar siekiama užtikrinti, kad turistinio sezono metu kurortų svečiai, esant reikalui, gautų kokybiškas medicinos paslaugas. Skelbiama, kad Varnoje, Burgase ir Dobričiuje – trijuose kurortuose – per sezoną dirbs 571 gydytojas iš 40 medicinos įstaigų.

Tikrinami ir kurortuose veikiantys SPA bei kitos turistams paslaugas teikiančios įmonės. Baigiama pasirašyti sutartis su bendrovėmis, kurios nuomosis ir užtikrins švarą bei tvarką paplūdimiuose.

Apie baudas įspėjami ir nelegaliai veikiančių viešbučių savininkai bei savo butus, apartamentus turistams nuomojantys vietiniai gyventojai. Šalies valdžia siekia nepalikti abejonių dėl to, jog Bulgarijos kurortuose turistai ras tik kokybiškas paslaugas. Praeityje šioje srityje buvo ne vienas incidentas. Bulgarijos viešbučiuose apsistojantys turistai neretai skųsdavosi, jog aplinka ir paslaugos prastesnės, nei nurodyta apgyvendinimo įstaigos interneto puslapyje ar kelionių kataloguose.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius