Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
05 01

Dėl Putino viskam pasiryžęs rusas pagrasino lietuviui ir lenkui: „Jis jus sutryptų kaip utėles“

Prieš kelias dienas viešojoje erdvėje pasklido informacija, kaip kažkoks psichas Vokietijoje peiliu subadė du ukrainiečius karius, atvykusius į tą šalį reabilituotis. Turbūt užfiksavote tą žinutę? Užpuolikas pasirodė esantis pusamžis rusas, kurio tautybė nė kiek nenustebino. Atvirkščiai – būčiau buvęs labai nustebęs, jei užpuolikas būtų buvęs kitos tautybės. Tačiau vertinant bendrai, tai yra didelė nelaimė ir eilinis įrodymas, rodantis, su kuo susiduriama, kai į šalį prisileidžiama per daug priešiško gaivalo.
Prieš Putiną pasisakę lietuvis ir lenkas įsiutino rusą
Prieš Putiną pasisakę lietuvis ir lenkas įsiutino rusą / „15min“ fotomontažas

Tai yra didžiulė bei superryški raudona vėliava ir mums, nes nuolat pirmyn-atgal į Baltarusiją marširuojančių, keliasdešimt tūkstančių į Lietuvą įleistų, neva režimo persekiojamų (kodėl tada grįžta į Baltarusiją, jei yra politiniai pabėgėliai?) neaiškios pakraipos baltarusių nėra labai gerai, esu tikras.

Šis liūdnas Vokietijos įvykis man priminė neseniai mano paties išgyventą situaciją mano mėgstamoje JAV Naujojo Džersio valstijoje. Tik tada įvykusiame konflikte nedalyvavo ukrainiečiai, bet visai rimtai susikibo rusas, lenkas ir lietuvis, kuris, be kita ko, buvau aš pats. Ir nors konfliktas nesibaigė nei mirtimi, nei kūno sužalojimais, nes jei būtų buvę kitaip, apie jį turbūt jau būtumėte girdėję, bet buvo gan intensyvus. Tuoj papasakosiu.

Vaido Mikaičio nuotr. / Naujasis Džersis, JAV
Vaido Mikaičio nuotr. / Naujasis Džersis, JAV

Bet prieš pasakojimą dar pasakysiu, kodėl Naujasis Džersis yra mano mėgstamiausia JAV valstija. Tiesa, truputį keista, kad lietuvių kalboje tą valstiją (New Jersey) turime vadinti būtent Naujuoju Džersiu, o ne Njudžersiu ar Niudžersiu, juk pavyzdžiui Niujorką (New York) vadiname būtent Niujorku, o ne Naujuoju Jorku, bet tai tik lyrinis nukrypimas – kaip liepta, taip ir vadinkime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius