Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Graikija taikys mokesčių lengvatas saloms, kurių įvaizdžiui pakenkė pabėgėliai

Graikijos vyriausybė ketina remti turizmo plėtrą šiaurinėse ir rytinėse Egėjo jūros salose, kurių įvaizdis nukentėjo dėl pabėgėlių anplūdžio. Lesbo, Chijaus, Samo ir Koso salose esantiems viešbučiams šiuo metu tenka spręsti dilemą – kelti kainą ar užsidaryti, rašo Atorus.ru.
Paplūdimys Koso saloje
Paplūdimys Koso saloje / 123rf.com

Lesbo, Chijaus, Samo ir Koso salose esantiems viešbučiams šiuo metu tenka spręsti dilemą – ateinantį turistinį sezoną kelti kainą ar užsidaryti, nes turistų srautas pastebimai sumažėjo. Smūgį turizmui sudavė šias salas užplūdę migrantai.

Tačiau 2016-aisiais gyvenimas pamažu grįžta į senas vėžias. Vis dėlto turistai kol kas baiminasi važiuoti į Egėjo jūros salas.

Siekdama juos sugrąžinti, o taip pat išsaugoti stabilias turizmo paslaugų kainas Graikijos vyriausybė nutarė pasiūlyti verslui mokesčių lengvatas.

Taip pat ketinama aktyviau reklamuoti užsienio rinkose Koso salą, kuri po truputį atgauna ankstesnę reputaciją – kaip jauki, saugi ir populiari kurortinė vieta. Lyginant su 2015 m., šiemet turistų skaičius Kose truputį augo, kas rodo, jog turistai pamažu grįžta į šią Egėjo jūros salą.

Žinia, kad Lesbo, Chijaus, Samo ir Koso salose vystomas turizmo verslas sulaukė lengvatų, džiugina ir kelionių organizatorius. Gera naujiena tai yra ir turistams, nes jiems kelionės į šias salas ateinantį sezoną neturėtų brangti.

Lietuviai jau ne pirmą sezoną mėgsta ilsėtis Graikijos salose. Tiesa, iš Egėjo jūros salų populiariausia Kosas, į kurią vasarą vykdomi tiesioginiai reguliarieji skrydžiai iš Lietuvos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Graikijos salos pradedantiesiems: 10 verčiausių aplankyti salų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius