Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Graikija turistams atsivers anksčiau nei planavo – jau kitą savaitę

Graikija žadėjo gegužės viduryje priimti turistus, tačiau šią savaitę nustebino – datą gerokai paankstino. Pranešta, kad jau nuo kitos savaitės Europos Sąjungos valstybių piliečiams atvykus į Graikiją nereikės saviizoliuotis. Sąlyga – skiepai arba neigiamas COVID-19 testas.
Kreta
Kreta / 123rf.com nuotr.

Graikija sako, kad taip žengs mažus žingsnelius turizmo sektoriaus atvėrimo link.

Jau nuo kitos savaitės atvykstantiems iš daugiau nei 30 valstybių (tarp jų – ir Lietuvos) nereikės laikytis saviizoliacijos, jeigu jie yra visiškai paskiepyti nuo koronaviruso arba prieš kelionę pasidarę testą ir gavę neigiamą atsakymą.

Naujoji kelionių tvarka turėtų įsigalioti nuo balandžio 19 dienos, o nuo gegužės vidurio Graikija atsivertų ir kitų šalių keliautojams.

Nuo kitos savaitės į Graikiją galės atvykti turistai iš 27 ES valstybių, JAV, Jungtinės Karalystės, Serbijos, Izraelio ir Jungtinių Arabų Emyratų.

Pagal dabartinį planą, veiktų 9 oro uostai – Kose, Mikone, Santorine, Rode, Korfu, Atėnuose, Salonikuose, Chanijoje ir Heraklione.

Kol kas tiesioginių reguliarių skrydžių iš Lietuvos į Graikiją nėra vykdoma, bet nuo birželio mėnesio „Wizz Air“ ketina pradėti skrydžius į Santoriną ir Zakintą. Į Graikiją skraidins ir Lietuvos kelionių organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius