Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgiausia kelionė traukiniu – nuo Portugalijos iki pat Singapūro: kiek tai atsieitų?

Naujos geležinkelio linijos atidarymas Laose sukūrė ilgiausią maršrutą, kokį tik galima įveikti traukiniu pasaulyje. Tiesa, kol kas tik teoriškai – COVID visos kelionės neleistų šiuo metu įveikti.
Kelionė iš Portugalijos į Singapūrą
Kelionė iš Portugalijos į Singapūrą / Iliustr. iš Reddit.com

Dabar bus galima iš Lagoso pietų Portugalijoje traukiniu per Paryžių, Maskvą, Pekiną nuvykti į Singapūrą.

Iš viso – 18 755 km, kuriuos įveikti prireiktų 21 dienos.

Teorinę tokią kelionę apskaičiavo traukinių entuziastai „Reddit“ platformoje, kuriems padėjo ir geležinkelių ekspertas Markas Smithas iš seat61.com.

Iki šiol tokia nepertraukiama kelionė traukiniu būtų baigusis Vietname po 16 898 km. Tuomet norint nukeliauti iki Singapūro būtų tekę sėsti į autobusą.

Bet gruodžio 2 d. atidaryta geležinkelio linija, kuriais greitieji traukiniai važinėja tarp Kunmingo miesto Kinijoje ir Vientiano, Laoso sostinės.

Ar iš tiesų įmanoma tokiu maršrutu nukeliauti? Iš viso tektų kirsti 13 valstybių – nuo Portugalijos, Ispanijos, Lenkijos, Baltarusijos Europoje iki Mongolijos, Tailando ir Malaizijos Azijoje.

Tai nereiškia, kad įsėdus į traukinį Portugalijoje po kelių savaičių išlipsite Singapūre. Teks keisti traukinius, o kai kur – ir pernakvoti mieste.

Pasak M.Smitho, visi bilietai į šios kelionės reisus žmogui kainuotų apie 1,2 tūkst. Eur.

Skaičiuojama, kad toks kelionės būdas aplinkai būtų gerokai draugiškesnis. Skrydis lėktuvu iš Lisabonos Portugalijoje į Čangio oro uostą Singapūre aplinkai kainuotų apie 1,67 tonos CO2 ir kitų dujų. Keliaujant traukiniu arba autobusu šis skaičius siektų vos 0,08 tonos.

Dabar tokią kelionę įveikti nebūtų galima dėl COVID. Dalis maršrutų joje yra laikinai sustabdyti dėl koronaviruso pandemijos – pavyzdžiui, Paryžiaus–Maskvos ekspresas ir Maskvos–Pekino reisas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius