-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos miestelyje dangų užstoja milžiniški akmenys, tačiau žmonėms tai netrukdo

Sveiki atvykę į Setenil de las Bodegas miestą Ispanijoje, kur apie trys tūkstančiai žmonių gyvena po akmenimis.
Setenil de las Bodegas
Setenil de las Bodegas / 123rf.com nuotr.

Gal nuskambės ir keistai, bet žmonės šioje vietoje Ispanijoje nusprendė įsikurti dėl praktinių priežasčių. Natūralūs Setenilo urvai pasirodė esantys kone ideali vieta būstui. Nereikia nė statyti sienų, vasarą į jas nepatenka didelė kaitra, o žiemą – šaltis. Žmonėms tereikėjo pasistatyti fasadą namui. Manoma, kad žmonės šiuose urvuose gyvena nuo priešistorinių laikų.

Miestelio pavadinimas Setenil de las Bodegas atspindi turtingą šios vietos istoriją. „Setenil“ išvertus iš lotyniškų žodžių „septem nihil“ reiškia „septynis kartus ne“. Tai simbolizuoja septynis kartus, kai katalikų vadovai mėgino šias teritorijas atimti iš maurų, kurie viduramžiais kelis šimtmečius valdė didelę dalį Ispanijos. Tik septintą kartą katalikams pasisekė, ir iš musulmonų buvo atimta viena iš paskutinių svarbių vietų Iberijos pusiasalyje.

Miestelio gyventojai vėsiose vietose po akmenimis pradėjo laikyti įvairius produktus. Didelės urvų erdvės virsdavo sandėliais, ten buvo laikomi maisto produktai ir kiti daiktai, kuriems reikėjo vėsos. Taip miestelis gavo antrąją pavadinimo dalį – „bodegas“, kas ispanų kalba reiškia „sandėlis“.

Setenil de las Bodegas nameliai, kurie dygo laikui bėgant, statomi tik balti, o kai kuriose gatvėse vietoj dangaus tarp namų yra akmuo.

Miestelyje kasmet rengiama nemažai švenčių. Vasarį–kovą vyksta karnavalas, kurio metu gatves užpildo paradai, šokiai ir muzika. Velykų savaitę (Semanta Santa) vyksta dvi tarpusavyje konkuruojančios procesijos. The Feria de Setenil de las Bodegas rugpjūčio mėnesį yra kelias dienas trunkanti šventė, kupina koncertų, flamenko šokių ir jodinėjimo žirgais. The Fiesta del Aceite šventė skirta vietos alyvuogių derliui, kurios metu vyksta turgūs ir degustacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius