Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visas kaimas Ispanijoje – už buto Vilniuje kainą: 44 būstai, viešbutis ir net bažnyčia

Planuojate investuoti į nekilnojamąjį turtą? Gal norite viso kaimo? Vos 260 000 eurų ir kaimas Ispanijos šiaurės vakaruose – jūsų.
Salto de Kastro kaimas
Salto de Kastro kaimas / Vida Press nuotr.

Pasienyje su Portugalija, Zamoros provincijoje, už trijų valandų kelio nuo Madrido esančiame Salto de Kastro kaime yra daug pastatų, kurių galima tikėtis mažame Ispanijos miestelyje.

Tai 44 būstai, viešbutis, bažnyčia, mokykla, savivaldybės baseinas ir net kareivinių pastatas, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi civilinė gvardija.

Tačiau jame nėra gyventojų. Salto de Kastro miestelis apleistas jau daugiau nei tris dešimtmečius, rašo BBC.

Savininkas kaimą nusipirko 2000-ųjų pradžioje, ketindamas jį paversti turistine vieta. Tačiau ekonominė krizė sutrukdė įgyvendinti šį planą.

„Savininkas svajojo čia įrengti viešbutį, bet viskas buvo sustabdyta, – sakė savininkui atstovaujančios bendrovės „Royal Invest“ atstovas Ronnie Rodríguezas. – Jis vis dar norėtų, kad projektas išsipildytų“.

Tinklalapyje „Idealista“, kuriame įdėtas šio nekilnojamojo turto objekto skelbimas, 80-ies metų savininkas teigia, kad „parduodu, nes esu miesto gyventojas ir negaliu prižiūrėti“ kaimo.

Jis sulaukė susidomėjimo – nuo tada, kai prieš savaitę buvo pradėtas pardavinėti, jį aplankė daugiau kaip 50 000 lankytojų.

R.Rodriguezas sakė, kad 300 žmonių išreiškė susidomėjimą pirkiniu, užklausų sulaukta iš Rusijos, Prancūzijos, Belgijos ir Jungtinės Karalystės. Pasak jo, vienas potencialus pirkėjas jau įmokėjo pinigus, kad jį rezervuotų.

Salto de Kastro kaimą pastatė elektros energijos gamybos bendrovė „Iberduero“, kad jame galėtų apsigyventi greta esantį rezervuarą stačiusių darbininkų šeimos.

Tačiau baigus statybą gyventojai išsikraustė, o aštuntojo dešimtmečio pabaigoje kaimas buvo visiškai apleistas.

Jo apylinkės yra vadinamosios ištuštėjusios Ispanijos dalis – retai apgyvendintos kaimo vietovės, kuriose trūksta daugelio miestuose teikiamų paslaugų.

Salto de Kastro jau anksčiau buvo parduodamas už 6,5 mln. eurų. Tačiau neatsiradus pirkėjų, o daugelį pastatų nuniokojus vandalams, kaina nukrito.

Už prašomus 260 000 eurų Vilniuje galima nusipirkti dviejų kambarių butą Senamiestyje, Naujamiestyje ar Žveryne.

Tačiau galimam Salto de Kastro pirkėjui gali prireikti gilesnių kišenių, bent jau tam, kad pritrauktų lankytojų.

„Investicijos, kurių reikia, kad kaimas taptų 100 proc. tinkamas naudoti ir neštų pelną, neviršytų 2 mln. eurų“, – teigia tinklalapio „Idealista“ atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius