Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingas sniego menas: grupelė entuziastų išmindžiojo milžinišką piešinį

Suomijoje grupelė sniegbatininkų originaliai išnaudojo snygį – naujai iškritusiame sniege golfo lauke jie išmindžiojo įspūdingus ornamentus.
Piešinys sniege Suomijoje
Piešinys sniege Suomijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sniege Espo, antrame pagal dydį Suomijos mieste, išpiešti mandala ir simboliai, kurie budizmo ir induizmo tradicijose yra laikomi šventais. Kojomis ištrypti piešiniai driekiasi net 160 metrų.

Idėja išmindžioti ornamentus kilo IT konsultantui Janne'ui Pyykkö, kuriam į pagalbą atėjo draugai. Iš viso 11 žmonių, apsiavusių sniegbačius, dvi dienas golfo aikštyne atsargiai vaikščiojo numatytose vietose, kad palikti pėdsakai susilietų į vieną piešinį.

Sniegbačiai paprastai pasitelkiami tuomet, kai reikia žygiuoti per gilų sniegą. Laikoma, kad jie pirmiausiai atsirado Centrinėje Azijoje, kai prekeiviams ir medžiotojams tekdavo klampoti per gilias pusnis. Sniegbačiai žmogaus svorį paskirsto į didesnį plotą nei įprasti žygio batai, tad ne taip klimpstama.

J.Pyykkö vietos žiniasklaidai pasakojo, kad dizainą nupiešė kompiuterio programa, nes tiesiog norėjo sukurti ką nors gražaus. Jis pripažino, kad buvo nemenkas iššūkis paaiškinti visą procesą draugams, bet galiausiai visi labai gerai praleido laiką.

„Praleidome tris valandas juokdamiesi ir vaikščiodami“, – sakė savanorė Elena Ceccarelli, kuri piešinį sniege padėjo kurti esant -10 laipsnių šalčiui.

Kitas dalyvis pridūrė, kad buvo labai sunku suvokti, kaip atrodys galutinis jų darbas, tad buvo pasitelktas dronas. Iš dangaus darytos nuotraukos įkvėpė juos ir toliau mindžioti linijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius