Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sibiro gyventojai prisigalvojo neįprastų pramogų, temperatūrai nukritus net iki -44 °C

Novosibirsko regione metai baigiasi neįprastais šalčiais. Sibire esančio miesto gyventojai yra pripratę prie tikros žiemos, čia vidutinė žiemos temperatūra būna apie -20 °C. Tačiau 2020-ieji baigėsi tokiu speigu, kokio gyventojai dar nepamena. Savaitgalį oro temperatūra mieste nukrito net iki -44 °C.
Sibiro gyventojai prisigalvojo neįprastų pramogų, temperatūrai nukritus net iki -44 C
Sibiro gyventojai prisigalvojo neįprastų pramogų, temperatūrai nukritus net iki -44 °C / „Scanpix“ nuotr.

Žinoma, toks didelis šaltis miestui atnešė daug problemų. Buvo atšaukta keliasdešimt autobusų reisų, žmonės skundžiasi šąlantys namuose, specialiosios tarnybos vos spėja suktis, reaguodamos į gyventojų iškvietimus.

Visgi tokiu neįprastu oru gyventojai sumanė ir neįprastų pramogų. Pavyzdžiui, laistė verdantį vandenį. Šliūkštelėjus į viršų verdančio vandens, tokiame speige galima sukurti magišką vaizdą. Vanduo iškart šąla.

VIDEO: Как на севере: новосибирцы на видео превращают кипяток в лёд

Lauke imtasi kurti ir neįprastų natiurmortų. Pavyzdžiui, vienas gyventojas įkėlė nuotrauką, kurioje – virš makaronų lėkštės sustingusi šakutė ir ore sušalęs tekantis kiaušinis. Žmonės dalijosi ir nuotraukomis, kuriose – lauke pakabinti sušalę drabužiai.

Toks stiprus speigas kitus paskatino net nusirengti. Šalčio gerbėjai mieste pusnuogiai laistėsi vandeniu, bėgiojo tik su trumpikėmis, lindo į eketes.

Baigiantis 2020 m. Rusijoje buvo ir daugiau neįprastų oro reiškinių. Vladivostoką buvo užklupęs oro fenomenas – ledo audra. Dėl audrų trūko elektros kabeliai, virto medžiai. Nuotraukose iš Vladivostoko matyti, kad apledėjo viskas – ir automobiliai, ir pastatai.

O šiauriausiame Rusijos mieste Norilske vos per penkias dienas iškrito dviejų mėnesių sniego norma. Daugiau nuotraukų žiūrėkite čia: Šalčiausiame Rusijos mieste – „sniegokalipsė“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius