Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojui kilo įtarimų: įspūdingoji Vilniaus eglė – nukopijuota?

Klausimą apie tai, ar Vilniaus kalėdinė eglutė nėra nukopijuota, viešai diskusijai iškėlė vienas iš portalo 15min skaitytojų. Atsiuntęs dvi nuotraukas, kuriose – šių metų pagrindinė Vilniaus Kalėdų eglė ir 2015-aisiais Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Dubajuje, stovėjusi žaliaskarė – jis retoriškai klausia: „Ar tik man vienam jos atrodo labai panašios?“
Dubajaus, Vilniaus ir Bogotos Kalėdų eglės
Dubajaus, Vilniaus ir Bogotos Kalėdų eglės / 15min koliažas

„Emirates Golf Club“ pernai stovėjusi žaliaskarė iš tiesų šiek tiek primena šių metų Vilniaus eglę: tiek nuo vienos, tiek nuo kitos žaliaskarės nusitęsia šviesų girliandos. Tačiau panašių eglių galima rasti ir daugiau. Pavyzdžiui, pernai metų Kalėdų eglę, puošusią pagrindinę Kolumbijos sostinės Bogotos aikštę.

Viena iš Vilniaus Kalėdų eglės kūrėjų Jolanta Tūraitė 15min sakė nemačiusi nei Dubajaus, nei Bogotos eglių. Tačiau sutiko pakomentuoti tariamą jų panašumą į savo kūrinį.

„Savo eglės idėją mes, kaip jau pasakojome, kildiname iš 2000 m. startavusio projekto, kurio metu šventėms buvo apšviestas televizijos bokštas. Taip pat šiųmetinės eglės sumanymas yra atėjęs iš pernai metų, kai netilpo viduje žmonės. Norėjome po savimi apglėbti visus – taip šviesų girliandas nutęsėme už eglės. Ką norėta pasakyti kitur, nežinau. Nesidairome į kitus. Žinoma, yra tam tikra eglių stilistika, kaip kad rūbų dizaine tam tikri kirpimo variantai, pavyzdžiui, kimono tipo rūbų kirpimas. Paprastai kalbant, visos Kalėdų eglės turi panašumų, nes naudojama ta pati eglė, kuri savo forma visuomet vienoda. Dažnai naudojamos ir girliandos, šviesos, o jų sukuriamas siluetas dažnai būna eglutės formos.

Čia tas pats, kas namą lyginti su namu: visi turi langus, duris... Todėl manau, kad svarbiausia – nešama mintis, idėja. O mūsų, kaip jau minėjau, atėjusi iš pernai ir iš dalies – iš 2000-ųjų“, – sakė Vilniaus pagrindinės Kalėdų eglės autorė. Ji pridūrė, kad šiemet sulaukia ypač daug pozityvių vertinimų.

„Nieko nėra džiaugsmingiau, kaip palaikymas žmonių. Man atrodo, kad dabar žmonės išlaisvėję, džiaugiasi. Mums, kaip kūrėjams, tai yra žavu ir brangu“, – neslėpė J.Tūraitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius