Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Įvardinta 10 mažiausiai saugių miestų pasaulyje

Negalima aklai tikėti perspėjimais apie šalis. Oficialiai ir Iranas būna vadinamas nesaugiu, tačiau ten apsilankę žmonės neatsižavi iraniečių svetingumu bei nuostabiais potyriais. Tačiau visgi verta išgirsti įspėjimus, kad kai kuriose vietose gali būti mažiau saugiau, ir atitinkamai pasiruošti kelionei.
Lagosas, Nigerija
Lagosas, Nigerija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Economist Intelligence Unit“ (EIU) kasmet daugiau nei pusšimtį pasaulio miestų išrikiuoja pagal saugumą. Atsižvelgiama į įvairius veiksnius, tokius kaip infrastruktūros, sveikatos, asmeninis ir skaitmeninis saugumas. Šiemet EIU įtraukė ir aplinkosauginius veiksnius, taip pat naują kriterijų – „urbanistinį atsparumą“: miesto sugebėjimą atsitiesti po nelaimės.

Vertinant asmeninį saugumą buvo atsižvelgta į nusikaltimų mastą, terorizmą ir kitokį smurtą. Skaitmeninis saugumas apėmė tokius pavojus kaip kibernetinės atakos. Sveikatos – ligoninių, pagalbos tarnybų, sveikatos apsaugos sistemos prieinamumą. Ir galiausiai, infrastruktūros saugumas vertinamas pagal pastatų, kelių ir tiltų saugumą. Kuo miestas saugesnis – tuo daugiau balų jis gavo.

Mažiausiai saugiu miestu paskelbtas Lagosas – didžiausias Nigerijos miestas ir buvusi sostinė. Lagosas užėmė paskutines vietas vertinant sveikatos ir asmeninį saugumą.

Tik vos vos saugesnis už Lagosą paskelbtas Karakasas, Venesuelos sostinė. Trečias nuo galo – didžiausias Mianmaro miestas Jangonas.

57 vietą iš 60 užėmė Pakistano didmiestis Karačis. 56 – Bangladešo sostinė Daka.

55 vietoje – Egipto sostinė Kairas, kuriame ypač prasta skaitmeninio ir sveikatos saugumo situacija.

Į mažiausiai saugių miestų dešimtuką patenka ir Maroko Kasablanka, Indonezijos Džakarta, Indijos Naujasis Delis ir Bogota Kolumbijoje.

Saugiausiųjų sąrašo viršūnėje dominuoja Azijos Ramiojo vandenyno pakrantės miestai, o pačiu saugiausiu trečius metus iš eilės paskelbtas Tokijas. Po jos rikiuojasi Singapūras ir Osaka. Saugiausiųjų TOP20 galite rasti čia arba galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje