Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė aplink pasaulį kruiziniu laivu: kiek kainuoja ir ką keliautojai aplankys?

Ar kada svajojote viską mesti ir išvykti į kelionę, kad pabėgtumėte nuo visų atsakomybių? Viena kruizinių laivų bendrovė pradeda trejų metų 130 000 mylių kruizą. Norite nuo kasdienio gyvenimo pabėgti tokiu būdu? Tai jums kainuos 30 tūkst. JAV dolerių (28 340 eurų) per metus, rašoma „CNN Travel“.
Kruiziniai laivai Džordžtaune, Malaizijoje
Kruiziniai laivai Džordžtaune, Malaizijoje / 123RF.com nuotr.

Bendrovė „Life at Sea Cruises“ pradėjo užsakymus trejų metų trukmės kelionei laivu „MV Gemini“, kuris išplauks iš Stambulo lapkričio 1 d. Norintys į jį patekti, turi aštuonis mėnesius pasirūpinti savo pasu, skiepais ir galimybe dirbti nuotoliniu būdu.

Bendrovė skelbia, kad planuojama aplankyti 375 pasaulio uostus, 135 šalis ir visus septynis žemynus. Per trejus metus laivas įveiks daugiau kaip 130 000 mylių, aplankydamas žymias vietas – nuo Kristaus Atpirkėjo statulos Rio de Žaneire ir Tadž Mahalo Indijoje iki Čičen Icos Meksikoje, Gizos piramidžių, Maču Pikču ir Didžiosios kinų sienos. Jame net numatytos kelionės į 103 „tropines salas“. Iš šių 375 uostų 208 uostuose bus sustojama su nakvyne.

Bendrovė yra „Miray Cruises“, kuri šiuo metu plaukioja su laivu „MV Gemini“ po Turkiją ir Graikiją, padalinys. Bendrovė kruizinių laivų pramonėje dirba jau 30 metų. Šiam reisui „MV Gemini“ bus kapitališkai suremontuotas.

Jame yra 400 kajučių, kuriose telpa iki 1074 keleivių.

Atsižvelgiant į kelionės pobūdį, be tradicinių kruizinių laivų patogumų, restoranų ir pramogų, „MV Gemini“ taip pat bus įrengta nuotolinio darbo įranga. Bendrovė žada įrengti visapusišką verslo centrą su posėdžių salėmis, 14 kabinetų, verslo biblioteką ir poilsio kambarį, kuriame, tikėtina, bus galima daryti kavos pertraukėles. Įėjimas bus nemokamas.

Taip pat bus visą parą veikianti ligoninė, kurioje bus galima nemokamai lankytis pas gydytojus. Bendrovė taip pat siūlo galimybę „gauti papildomų mokesčių lengvatų dirbant laive kaip tarptautiniam rezidentui“.

„Profesionalams reikia ryšio, tinkamų patogumų ir funkcionalumo, kad jie galėtų atlikti savo darbą, – pranešime teigė „Life at Sea Cruises“ generalinis direktorius Mikaelis Pettersonas. – Nėra kitų kruizinių laivų, kurie savo klientams siūlytų tokį lankstumą.“

Kajutės yra labai įvairios: nuo 130 kv. metrų („Virtual Inside“ kajutės) asmeniui metams kainuoja nuo 29 999 JAV dolerių (28 331 eurą), o už trejų metų kelionę dviem tektų sumokėti 179 994 JAV dolerius (169 988 eurus), iki dvigubai didesnių („Balcony Suites“ kajutės), kurios kainuoja iki 109 999 JAV dolerių (103 884 eurus) asmeniui. Pigiausia lauko kajutė kainuoja 36 999 JAV dolerių (34 942 eurus) asmeniui.

Keleiviai turi užsiregistruoti visiems trejiems metams, nors bendrovė pradeda taikyti „poravimosi“ schemą, pagal kurią keleiviams bus leidžiama „dalytis“ kajute su kitu asmeniu, įsitraukiant į maršrutą ir jį baigiant. Pavyzdžiui, dvi poros galėtų nusipirkti vieną kajutę visai kelionei, o paskui pasidalyti kelionę su kitais.

Vienišiems keliautojams bus taikoma 15 proc. nuolaida.

Be verslo centro, viešbutyje bus daugybė pramogų: terasa ir baseinas, sveikatingumo centras, sporto salė ir daugybė vietų, kuriose galima pavalgyti. Laive dirbs instruktoriai, kurie mokys šokių ir muzikos, o tiems, kurie keliaus vieni, bus organizuojami susitikimai su kitais vienišiais.

Svarbiausi įvykiai – Kalėdos Brazilijoje ir Naujieji metai Argentinoje. Laivas apiplauks visą Pietų Ameriką (užsuks į pietus iki Antarktidos), aplankys Karibų salas, keliautojai galės apžiūrėti abi Centrinės Amerikos pakrantes, tada keliaus vakarine Šiaurės Amerikos pakrante ir persikels į Havajus.

123rf.com nuotr./Grenada, Karibai
123rf.com nuotr./Grenada, Karibai

Azijoje bus sustojama Japonijoje (12 sustojimų), Pietų Korėjoje (įskaitant Čedžu salą) ir Kinijoje. Planuojama aplankyti daugelį klasikinių Pietryčių Azijos miestų – nuo Balio, Da Nango Vietname ir Kambodžos pakrantės iki Bankoko, Singapūro ir Kvala Lumpūro.

123RF.com nuotr./Balis
123RF.com nuotr./Balis

Laivo maršrutas drieksis palei Australiją, Naująją Zelandiją, pietinę Ramiojo vandenyno dalį, Indiją ir Šri Lanką, Maldyvus ir Seišelius, Afriką, kur žemyną pasieks ties Zanzibaro salomis, tada iki Keiptauno ir vakarinės Afrikos pakrantės, Elenos, Kanarų ir Madeiros salų, aplink Viduržemio jūrą ir Šiaurės Europą.

Laive veiks nemokamas spartusis belaidis internetas. Be to, kruizo keleiviai galės nemokamai pasikviesti į laivą šeimos narius ir draugus. Į ilgą sąrašą dalykų, kurie įskaičiuoti, įeina maitinimas, alkoholis per vakarienę bei gaivieji gėrimai, sultys, arbata ir kava visą dieną, skalbimas, uosto mokesčiai ir namų tvarkymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius