-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių ekspertė: keleiviai oro uostuose visada daro tas pačias klaidas su pasais

Įlipimas į lėktuvą gali kelti didelį stresą, o lėtindami eilės tempą vargu ar sulauksite gerbėjų, rašoma „The Sun“. Dažnai keliaujanti Jane Frawley sako, kad jai nepatinka, kai žmonės nežino, kur yra jų pasas, kol prieina prie vartų. Todėl ji patarė, kaip to išvengti.
Turistai Prahos oro uoste
Turistai Prahos oro uoste / 123RF.com

Svetainėje „Escape“ ji rašė: „Kol keliaujate, pasas turi būti tik trijose vietose: jūsų rankose, oro linijų bendrovės ar muitinės pareigūno rankose arba saugioje, lengvai pasiekiamoje vietoje jūsų bagaže ar drabužiuose. Mintyse pabraukite ir paryškinkite paskutinį punktą.

Per daug kartų mačiau, kaip žmonės karštligiškai glostė savo kūną, tarsi atlikdami išprotėjusią makareną, nes nežinojo, ar jų pasas yra rankinio bagažo šone, viršuje, viduryje, slaptoje vietoje, striukės ar kelnių galinėje, priekinėje, vidinėje, paslėptoje kišenėje. Pasirinkite vieną vietą ir jos laikykitės.“

Kitas erzinantis dalykas yra įlaipinimo vartų „kliuviniai“.

Etiketo konsultacijų bendrovės „Beyond Etiquette“ įkūrėja Bonnie Tsai teigia, kad dėl to tik susidaro didesnė eilė ir sulėtėja visas procesas.

Ji „Washington Post“ sakė: „Turėtumėte vengti stovėti eilėje prie vartų prieš įlaipinimo grupę. Tai taip pat gali sukelti kitų keleivių ir vartų darbuotojų nepasitenkinimą.

Stovėdami eilėje anksčiau, nei bus paskelbta jūsų įlaipinimo grupė, į paskirties vietą greičiau nenukeliausite. Būkite dėmesingi, ir visi pateksite ten, kur ketinate.“

Iš tikrųjų turėtumėte stengtis vengti būti pirmieji lipant į lėktuvą.

123rf.com nuotr. / Kelionės
123rf.com nuotr. / Kelionės

Kelionių televizijos laidų vedėja Samantha Brown interviu „CNN Travel“ sakė, kad niekada nereikėtų naudoti išankstinio įlaipinimo galimybės, kai skrendate su vaikais.

Ji sako, kad vietoj to, reikėtų laukti eilėje su įprasta įlaipinimo grupe, kad vaikams nereikėtų taip ilgai sėdėti savo vietoje.

Be to, kai kuriems hiperaktyviems vaikams galima suteikti šiek tiek daugiau laiko energiją išliejant įlaipinimo vartuose prieš ramų sėdėjimą viso skrydžio metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius