Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kol draugai tuokiasi, Aušrinė ir Gediminas nusprendė įgyvendinti svajonę apkeliauti pasaulį

„Svajonių ambasadoriais“ pasivadinę 26 metų Aušrinė Smaleckaitė ir 27 metų Gediminas Venskūnas juokiasi turėję du pasirinkimus: arba iškelti didžiules ir triukšmingas vestuves, arba išleisti pinigus kelionėms. Nereikia būti aiškiaregiu, kad suprastum, jog būtent šį variantą pora ir pasirinko. Netrukus jiedu leisis į 1,5 metų trukmės kelionę aplink pasaulį. Jų planuose – šalys keturiuose žemynuose.
Ankstesnių Aušrinės ir Gedimino kelionių akimirkos
Ankstesnių Aušrinės ir Gedimino kelionių akimirkos / „Svajonių ambasadoriai“ nuotr.

Aušrinė ir Gediminas kartu yra jau pustrečių metų. Per tą laiką jau spėjo patirti ir ką reiškia kartu būti ne tik namuose, vaikščioti į pasimatymus, bet ir keliauti – aplankė nemažą dalį Europos. Tačiau tuo „nepasisotino“, o, kaip patys sako, išalko dar labiau.

„Supratę, kad tinkamesnio laiko nei dabar nebus, nutarėme iškeliauti aplink pasaulį“, – sakė Aušrinė ir Gediminas.

„Svajonių ambasadoriai“ nuotr./Aušrinė ir Gediminas kartu jau pustrečių metų
„Svajonių ambasadoriai“ nuotr./Aušrinė ir Gediminas kartu jau pustrečių metų

– Kaip kilo mintis apkeliauti pasaulį?

– Esame įsitikinę, kad svajonę apkeliauti pasaulį turi bene kiekvienas, tačiau maža dalis ryžtasi šiam žingsniui.

Taigi, ir mums ši idėja kirbėjo jau nuo vaikystės. Tačiau, kaip ir visas kitas, atrodo, neįgyvendinamas mintis, vijome šalin. Tačiau vasarą, važiuojant iš Kalvarijų zoologijos sodo, Gediminas pareiškė, kad galėtų nors ir kitą dieną susikrauti daiktus ir išvykti pamatyti pasaulio. Tai nuskambėjo ne kaip blevyzgojimas, o rimtas pareiškimas. Taip dar vaikystėje atsiradęs ir giliai galvose užslėptas noras vėl išvydo dienos šviesą. Galbūt ši svajonė ir būtų likusi tik svajone, jeigu ne po mėnesio patirtos artimų giminaičių netektys, kurios mums padėjo suvokti, kad gyvenimas – labai trumpas. Nusprendėme, jog labai ilgai darėme tai, ką privalome, ir labai mažai dėmesio skyrėme tiems dalykams, kurių iš tiesų norime, tokiu būdu pamiršdami svarbiausią dalyką – GYVENTI. Taip prieš pusmetį gimė idėja leistis į mūsų gyvenimo kelionę.

„Svajonių ambasadoriai“ nuotr./Ankstesnių Aušrinės ir Gedimino kelionių akimirkos
„Svajonių ambasadoriai“ nuotr./Ankstesnių Aušrinės ir Gedimino kelionių akimirkos

– Ar pusmečio užteko pasiruošimui tokiai ilgai kelionei?

– Taip, tiek laiko užtruko kelionės plano sudarymas ir moralinis pasiruošimas. Kiek daugiau laiko pasilikome ir tam, kad viską galėtume pasidaryti neskubėdami ir nekeldami papildomos panikos ar chaoso. Laiko prireikė kelionės maršrutui sudaryti, skiepams, reikalingų dokumentų parengimui ir galų gale – juk reikėjo susitaupyti pinigų.

„Svajonių ambasadoriai“ nuotr./Ankstesnių Aušrinės ir Gedimino kelionių akimirkos
„Svajonių ambasadoriai“ nuotr./Ankstesnių Aušrinės ir Gedimino kelionių akimirkos

– Kodėl keliaujate dviese?

– Iš tiesų kitokio varianto net nesvarstėme. Galbūt todėl, kad keliauti drauge mums visada sekėsi: mus vienija panašūs interesai, norai, jėgos. Ir iš esmės, matyt, nesąmoningai ir nesusitarę nusprendėme, jog tai mudviejų kelionė, kurią patirti norime būtent dviese. Tiesa, tam tikrose atkarpose mus aplankys draugai ir šeimos nariai.

Galbūt ši svajonė ir būtų likusi tik svajone, jeigu ne po mėnesio patirtos artimų giminaičių netektys, kurios mums padėjo suvokti, kad gyvenimas – labai trumpas. Mes norėjome tiesiog gyventi, – sakė Aušrinė ir Gediminas

– Kaip jie, draugai, šeimos nariai, reagavo pranešus apie kelionę?

– Reakcija buvo skirtinga: gavome arba labai daug palaikymo ir susižavėjimo šūksnių, arba pačių kreiviausių ir baimės kupinų žvilgsnių. Tačiau pastarųjų buvo kur kas mažiau. Šeimos narių žinia apie kelionę taip pat neišgąsdino.

Na, močiutės gal kiek labiau jaudinasi. Tačiau tai, matyt, natūrali senyvo amžiaus žmonių reakcija.

– Kaip sudarėte maršrutą? Kur ketinate užsibūti ilgiausiai?

– Pradžioje nusprendėme, kokius žemynus lankysime. Tuomet susirašėme visas šalis, kurias labiausiai norėtume aplankyti, ir pradėjome labiau apie jas domėtis: kokie lankytini objektai, gamtos stebuklai, saugumo lygis, kultūra. Galų gale „įsijungėme“ sveiką protą ir supratome, kad per 1,5 metų mes nespėsime visko kokybiškai pamatyti, tad susidarėme planą, kurį tikrai galėsime įgyvendinti. Taigi, pradinis mūsų taškas yra Niujorkas.

Šiaurės Amerikoje planuojame praleisti du mėnesius. Kelionę tęsime leisdamiesi į Centrinę Ameriką ir Pietų Ameriką, per kurias klajosime dar du mėnesius. Daugiausiai laiko, t.y. apie metus, žadame praleisti Australijoje. Kelionę užbaigti ketiname aplankydami Pietryčių Aziją ir Japoniją.

– Kur žadate apsistoti kelionės metu?

– Kadangi visos kelionės metu išlaidų bus tikrai nemažai, nakvynės vietų sąskaita stengsimės taupyti. Todėl apsistosime, kur bus įmanoma, daug kur viešėsime draugų namuose. Jeigu jie tik nepersigalvos ir mus tikrai priims (juokiasi – aut. past.). Šalyse, kuriose draugų ar pažįstamų nepavyks rasti, naudosimės nakvynės namų, hostelių arba Couchsurfing‘o paslaugomis. Neatmetame ir nakvynės palapinėje idėjos.

– Kaip keliausite?

– Norėdami pajusti daugiau kelioninės laisvės ir pamatyti įvairesnių vaizdų, didesnius ar mažesnius atstumus įveiksime ne tik skrisdami lėktuvu, tačiau ir važiuodami traukiniu, autobusu ar mašina.

– Kodėl pasivadinote „Svajonių ambasadoriais“?

– „Svajonių ambasadoriai“ – tai ne tik skambus ir įdomus pavadinimas, jis taip pat apibūdina vieną iš pagrindinių mūsų kelionės tikslų ir idėjų. Visos kelionės metu mes kursime video siužetus, dalinsimės nuotraukomis ir pasakosime savo kelionės istoriją. Taip visi tie, kurie nori keliauti, tačiau nedrįsta, neatranda laiko, galimybių ar pinigų, galės tam tikra prasme keliauti kartu su mumis. Kitaip tariant, įgyvendindami savo svajonę apkeliauti pasaulį, drauge atversime kelius kitų svajonėms O galbūt kažką įkvėpsime panašiai arba tokiai pat avantiūrai?

Į kelionę Aušrinė ir Gediminas leisis gegužės 2 d. Dalį savo pasakojimų „Svajonių ambasadoriai“ ketina publikuoti ir 15min kelionių rubrikoje „Pasaulis kišenėje“. Sekti juos galite „Facebook“, taip pat „Youtube“ ir „Instagram“.

Kviečiame žiūrėti jų pačių prisistatymą ir pasiruošimą kelionei:

VIDEO: Vietoje vestuvių Aušrinė ir Gediminas pasirinko kelionę aplink pasaulį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas