Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvė džiaugiasi į Veneciją nukeliavusi ne sezono metu: toks sprendimas turi daug privalumų

„Venecijoje ne sezono metu atsiskleidžia autentiškesnė miesto pusė. Šitaip galima patirti tikrąją Venecijos kultūros esmę ir įvertinti nesenstantį grožį, kuris egzistuoja ne tik turizmo mėnesiais“, – sako šaltuoju metų laiku Venecijoje apsilankiusi lietuvaitė Elina.
Venecija
Venecija / @elinam_elli nuotr.

Pasak jos, ne sezono metu Venecija atskleidžia kitokį žavesį.

„Vasarą nuo turistų juoko aidėję siauri kanalai dabar įgauna ramią atmosferą. Kadangi nėra šurmuliuojančių minių, galima intymiau tyrinėti šį kerintį miestą.

Gali neskubėdamas vingiuoti labirintinėmis gatvėmis, atrasti paslėptus brangakmenius ir autentiškas vietines užkandines. Vėsus vėjas neša ką tik iškeptų pyragaičių kvapą, kviečia neskubant mėgautis miesto kulinariniais malonumais“, – romantiškai savo potyrius nurimusioje Venecijoje apibūdino keliautoja.

Jos žiniomis, viešbučiai dažnai taiko nuolaidas ar akcijas, kad pritrauktų lankytojų ramesniu laikotarpiu. Tai suteikia galimybę išsirinkti patogų būstą už pigesnę kainą. Be to, ir pasirinkimas kur kas gausesnis nei, pavyzdžiui, vasarą.

„Tačiau, kiek žinau, gondolų kainos yra fiksuotos visus metus“, – minėjo lietuvė.

@elinam_elli nuotr. / Venecija magiška bet kuriuo sezonu
@elinam_elli nuotr. / Venecija magiška bet kuriuo sezonu

Ne sezono metu yra galimybė neskubant paragauti Venecijos virtuvės patiekalų ir nuodugniai išnagrinėti vietines kavines ir užkandines. Vienas didesnių malonumų lankantis Venecijoje – gurkšnojant kavą vietinėse kavinukėse stebėti vietinių gyvenimą.

„Atradęs vietelę, kur vietiniai leidžia laiką, gali stebėti įdomią jų kasdienybę, socialinius santykius. Gurkšnodami espresą kaimynystėje esančioje kavinėje, su malonumu pasinerdavome į autentišką ir gyvybingą socialinį Venecijos gyvenimo „vaibą“. Miestas tiesiog persmelktas žavingo vietinių pokalbių meno“, – prisimena Elina.

@elinam_elli nuotr. / Venecija magiška bet kuriuo sezonu
@elinam_elli nuotr. / Venecija magiška bet kuriuo sezonu

Pasak jos, ne sezono metu Venecijoje vietiniai gyventojai dažnai atrodo laimingesni ir labiau atsipalaidavę, nes miestas atsikvepia nuo šurmuliuojančios turistų minios. Tai sukuria malonesnę bendravimo atmosferą, leidžiančią lankytojams patirti Venecijos žmonių šilumą ir draugiškumą.

Ištuštėjusi Venecija – tikras rojus gražių fotografijų medžiotojams.

Be to, ištuštėjusi Venecija – tikras rojus gražių fotografijų medžiotojams.

@elinam_elli nuotr. / Venecija magiška bet kuriuo sezonu
@elinam_elli nuotr. / Venecija magiška bet kuriuo sezonu

„Nėra minios, švelnus apšvietimas – idealios sąlygos stulbinamiems miesto architektūros ir kraštovaizdžio kadrams sukurti“, – džiaugėsi lietuvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius