Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 17

Lietuvis Azijoje išgėrė gatvėje siūlomo jogurto: tik vėliau pamatė tai, dėl ko iki šiol vimdo

Mes sakome, kad Lietuvos sportas yra nekokios būklės, nes mūsų sportininkai vis prasčiau pasirodo olimpinėse žaidynėse. Tas nėra netiesa, užtenka prisiminti paskutines žaidynes, kurios vyko Tokijuje. Kai jau atrodė, kad pirmą kartą po nepriklausomybės atkūrimo liksime be medalių, mūsų penkiakovininkė veteranė Laura paskutinę žaidynių dieną laimėjo sidabrą. Tai buvo džiugi diena, bet kartu ir gan niūri perspektyva. Dėl Lietuvos matysime, bet žinote, kieno padėtis yra dar prastesnė? Nepalo.
Nepalas
Nepalas / Vaido Mikaičio nuotr.

Ta valstybė olimpinėse žaidynėse dalyvauja nuo 1964 m. ir iki šiol nėra iškovojusi nė vienintelio medaliuko. Va čia tai bėda. O juk Nepale gyvena apie 30 milijonų gyventojų, tai yra apie 10 kartų daugiau nei mūsų Marijos žemėje. Va jiems tai reikia susirūpinti. Bet man atrodo, kad kažkodėl jie nesirūpina. Iš kur žinau? Pats paklausiau.

Esate buvę Nepale? Jei dar ne, tai žinokite, kad į tą šalį lietuviams reikia vizų. Skamba gal ir nepatraukliai, bet tai visai nėra problema, nes jos išduodamos oro uoste. 15 dienų trukmės vizos kaina yra 30 eurų. Gerai, jog viza yra daugkartinė, nes mūsų kelionėje Nepalas buvo tik tranzitinis taškas pakeliui į kitą Himalajų valstybę Butaną, iš kurios grįžti vėl turėjome per Nepalą. Todėl apsiėjome su vienos Nepalo vizos pirkimu.

Vaido Mikaičio nuotr. / Nepalas
Vaido Mikaičio nuotr. / Nepalas

Malonu, kad pavyko sutaupyti. Taip pat malonu, kad vizos paraiškos pildymas jau vyksta ne popieriuje, o internete. Atvykėliams yra parodomas QR kodas, kurį nusiskanavus, visą darbą tenka daryti telefone. Tai nustebino, nes Nepalas niekada nebuvo modernumo pionieriumi. Tiesa, beveik iškart po to buvau sugrąžintas į realybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius