Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 05 /16:23

Didieji Lietuvos kelionių organizatoriai skrydžių į Šarm aš Šeichą nestabdo

Didžioji Britanija sustabdė skrydžius į Šarm aš Šeichą ir planuoja evakuoti ten esančius britų turistus. Tuo metu didieji Lietuvos kelionių organizatoriai sako stebintys situaciją, konsultuojasi su Užsienio reikalų ministerija (URM), tačiau skrydžių į populiarų Egipto kurortą dar neatšaukia.
Šarm aš Šeicho kurortas Egipte
Šarm aš Šeicho kurortas Egipte / Shutterstock nuotr.

Iš Lietuvos į Egiptą turistus užsakomaisiais reisais skraidinančios bendrovės „Small Planet Airlines“ Marketingo departamento direktoriaus Simono Bartkaus teigimu, keliautojų saugumui šiuo metu realaus pavojaus nėra. Tačiau bendrovė ėmėsi papildomų atsargumo priemonių Egipto kurorto oro uoste.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Small Planet Airlines“ pristatymas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Small Planet Airlines“ lėktuve

„Tyrimas dėl Egipte įvykusios nelaimės priežasčių vis dar vyksta, informacija nuolat atnaujinama, todėl gali paaiškėti naujų lėktuvo katastrofos detalių.

„Small Planet Airlines“ aktyviai stebi situaciją, nes  saugumas išlieka absoliučiu kompanijos prioritetu – įvykus kažkokiems šios istorijos pokyčiams, nedelsiant bus imamasi priemonių. 

Tačiau dabar duomenų apie šiame Egipto kurorte atostogaujantiems žmonėms gresiantį pavojų nėra“, – teigė oro bendrovės atstovas.

Planuojama, kad  artimiausias „Small Planet Airlines“ skrydis į Šarm aš Šeichą vyks kaip ir suplanuota – sekmadienį. Iki tol kompanija imsis visų reikalingų priemonių, kad užtikrintų šio ir kitų skrydžių saugumą.

„Small Planet Airlines“ saugumo darbuotojai, kol paaiškės tikslios katastrofos priežastys, vyks į Šarm El Šeichą prižiūrėti prieš kiekvieną skrydį vykdomo keleivių ir bagažo patikrinimo.

Viena iš keliamų versijų – kad katastrofą galėjo sukelti netyčinis lėktuve buvusių krovinių (pavyzdžiui, lėktuve buvusių deguonies balionų) sprogimas arba teroristų aktyvuotas sprogmuo.

„Vykdydama šio teoriškai įmanomo varianto prevenciją, „Small Planet Airlines“ pradeda lėktuvus aptarnaujančių kompanijų Egipte bei Šarm El Šeicho oro uosto veiklos auditą.

Taip pat „Small Planet Airlines“ saugumo darbuotojai, kol paaiškės tikslios katastrofos priežastys, vyks į Šarm El Šeichą prižiūrėti prieš kiekvieną skrydį vykdomo keleivių ir bagažo patikrinimo“, – sakė S.Bartkus.

Jis priminė, kad Lietuvos bendrovės lėktuvai iš Vilniaus šį Egipto kurortą pasiekia iš Vakarų pusės – virš Sinajaus pusiasalio „Small Planet Airlines“ skrydžiai nevykdomi jau beveik metus.

„Small Planet Airlines“ tarp Vilniaus ir Šarm aš Šeicho vykdo du skrydžius per savaitę, vieną kartą per savaitę į šį Egipto kurortą skraidina iš Katovicų oro uosto Lenkijoje.

URM: situacija stebima ir į pokyčius bus reaguojama

Ketvirtadienį popiet URM įvyko susitikimas su Lietuvos kelionių organizatoriais, rengiančiais keliones į Egipto Šarm aš Šeicho kurortą, pranešė URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas.

Pavojus iš Lietuvos į Šarm aš Šeichą išvykusiems turistams negresia. 

Susitikimo metu konstatuota, kad šiuo metu pavojus iš Lietuvos į Šarm aš Šeichą išvykusiems turistams negresia. 

„Lietuvos užsienio reikalų ministerija ir ambasada Egipte toliau stebės situaciją, bus konsultuojamasi su Europos Sąjungos partneriais ir kitomis valstybėmis bei Egipto valdžios institucijų atstovais. Priklausomai nuo saugumo padėties raidos, bus priimami atitinkami sprendimai ir apie juos informuojama visuomenė“, – nurodoma URM išplatintame pranešime. 

Pliustravel.lt nuotr./Šarm el Šeichas
Pliustravel.lt nuotr./Šarm aš Šeichas

Kurorte yra beveik 500 lietuvių

Ministerijos rekomendacijomis vadovaujasi ir didžiausi Lietuvos kelionių organizatoriai „Novaturas“ bei „Tez Tour“, per kuriuos iš Lietuvos į Egipto kurortus išvyksta daugiausia turistų. 

„Vertiname situaciją, bet sprendimų nėra priimta. Svarbiausia, ką darome – konsultuojamės su URM, palaikome ryšį su Šarm aš Šeiche esančiomis įmonės atstovybėmis.

Taip pat nuolat gauname informaciją iš oro bendrovės „Small Planet Airlines“, vykdančios užsakomuosius reisus iš Lietuvos į Egiptą. Ji žino naujausius duomenis apie saugumą Šarm aš Šeicho oro uoste“, – 15min.lt sakė kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ komunikacijos vadovė Lietuvai Inga Aukštuolytė.

Šiuo metu Šarm aš Šeiche yra 203 „Tez Tour“ klientai iš Lietuvos. Dar 90 jų planuoja ten vykti sekmadienį.

„Šarm aš Šeichas tarp Lietuvos turistų yra populiari kryptis. Tačiau lyginant su britais, lietuvių ten mažai. Iš Vilniaus į Šarm aš Šeichą skrenda tik du orlaiviai dukart per savaitę – trečiadieniais ir sekmadieniais.

Šiais reisais vyksta abiejų didžiųjų kelionių organizatorių klientai. Iš Didžiosios Britanijos skrydžiai vykdomi kasdien ir ne po vieną kartą per dieną. Tad skaičiai kiti“, – sakė I.Aukštuolytė.

Apie tai, jog kol kas neketina nutraukti skrydžių į Šarm aš Šeichą pranešė ir „Novaturas“. Įmonės atstovė Dovilė Zapkutė BNS teigė, kad šiuo metu skrydžiai vyksta, kaip planuota. 

„Atidžiai stebime situaciją Egipte, vadovaujamės Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis, oficialių institucijų Egipte, savo partnerių teikiama informacija. Šiai dienai skrydžius vykdome, kaip suplanuota. Pasikeitus situacijai, reaguosime pagal aplinkybes“, – sakė D.Zapkutė.

Anot jos, Šarm aš Šeiche šiuo metu yra 212 „Novaturo“ klientų.

Jei URM sugriežtins rekomendacijas dėl kelionių į Šarm aš Šeichą, skrydžiai iš Lietuvos būtų nutraukti. Kelionių organizatoriai svarstytų, ar turistams pasiūlyti alternatyvias kelionių kryptis. 

Jei URM sugriežtins rekomendacijas dėl kelionių į Šarm aš Šeichą, tuomet skrydžiai bus nutraukti. Tokiu atveju būtų svarstoma, ar turistams pasiūlyti kitas kelionių kryptis.

Kaip jau skelbta, Didžioji Britanija trečiadienį sustabdė skrydžius į Egipto kurortą Šarm aš Šeichą ir iš jo, kilus susirūpinimui, kad Rusijos lėktuvas, kuris praeitą savaitgalį sudužo Sinajaus pusiasalyje, galėjo būti susprogdintas. Tokiu pavyzdžiu pasekė ir Nyderlandai.

JAV pareigūnai pareiškė, kad scenarijus, jog Rusijos laineris Egipte buvo susprogdintas, yra „labai tikėtinas“. 

Egipto valdžia tvirtina priešingai – kad nėra duomenų, įrodančių Rusijos orlaivio susprogdinimo versiją.

Rusijos lėktuvui sudužus šeštadienį virš Egipto Sinajaus pusiasalio, žuvo visi 224 juo skridę žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius