-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 28

Rekordais paženklinta Velykų tradicija Švėkšnoje: papasakojo, kaip gimsta įspūdingas margučių medis

„Jau sunku suskaičiuoti, kiek tų margučių ant medžio, bet tikrai kelios dešimtys tūkstančių“, – apie Švėkšnoje prieš Velykas „išdygstantį“ margučių medį pasakojo viena iš bendruomenės narių Agnė Duobinienė, Šilutės kultūros ir pramogų centro Švėkšnos skyriaus kultūrinės veiklos organizatorė.

Tradicija išskirtine rankų darbo puošmena pasitikti Velykas gimė prieš šešerius metus. Pašnekovė juokauja, kad visai neplanuotai švėkšniškių tradicija buvo pažymėta rekordais – jau nuo pirmųjų metų kasmet pasiekdavo naują Lietuvos rekordą.

Karolio Zarambos nuotr./Velykoms pasipuošusi Švėkšna
Karolio Zarambos nuotr./Velykoms pasipuošusi Švėkšna

„Viskas prasidėjo 2017 m. Dabar jau nepasakysiu, kiek tada margučių buvo ant Velykų medžio. Bet nuo to laiko prie Švėkšnos šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčios skverelyje (arba bažnyčioje) sukuriame kažką išskirtinio. Jau pirmais metais margučių medis pasiekė Lietuvos rekordą. 2018 m. ant jo buvo dar daugiau margučių, o 2019 m. buvo padaryta didžiausia Lietuvoje verba, o 2020-aisais – didžiausi Lietuvoje „Sodai“ (dabar kabo bažnyčioje).

Tuomet prasidėjo pandemija ir turėjome trumpą pertrauką, po kurios, kai jau visi vėl galėjo rinktis ir darbuotis kartu, vėl buvo grįžta prie margučių medžio: buvo paukštelių medis, o šiemet grįžome prie margučių medžio – jis jau puošia bažnyčios prieigas“, – pasakojo D.Duobinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius