-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miestai, kuriuos 2018-aisiais aplankė daugiausiai keliautojų

Paskutines praeinančių ir pirmąsias naujų metų dienas didelė dalis žmonių praleidžia kurdami ateities planus: sudarinėdami tikslų sąrašus, svarstydami apie naujas keliones, būsimus darbus, keldami sau iššūkius. Praėję metai, net jei jie buvo ir labai geri, dažnai kiek primirštami, viliantis, jog naujieji bus dar spalvingesni, įdomesni, atnešantys naujų patirčių, malonių akimirkų. Vis dėlto, jau besibaigiančių metų nereiktų visai „nurašyti“ – juk tam tikri išgyvenimai, išmoktos pamokos ar netgi statistiniai duomenys gali praversti ateityje.
Rūke paskendęs Dubajus
Rūke paskendęs Dubajus / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Pavyzdžiui, šiame straipsnyje pateikiamas miestų, kuriuos 2018-aisiais metais aplankė daugiausiai turistų, sąrašas – tikrai bus naudingas tiems žmonėms, kurie 2019-aisiais ketina keliauti. Remdamiesi MasterCard sudarytu 2018-ųjų pasauliniu turizmo indeksu, jums ne tik pristatysime dešimtuką populiariausių krypčių, tačiau ir papasakosime, kuo gi šie miestai vilioja turistus.

10. Antalija, Turkija

Shutterstock.com nuotr./Antalija
Shutterstock.com nuotr./Antalija

Dešimtoje sąrašo vietoje puikuojasi Antalija – lietuvių itin pamėgtas Turkijos kurortas. Pasirodo, šį miestą ir jo apylinkes savo atostogoms noriai renkasi labai daug turistų iš skirtingų pasaulio kampelių. Skaičiuojama, jog 2018-aisias Antaliją aplankė daugiau nei 11,27 mln. turistų iš užsienio valstybių.

Nuostabaus grožio Viduržemio jūros pakrantėje įsikūrusi Antalija – tai miestas, galintis didžiuotis nuostabiais paplūdimiais. Per metus čia būna maždaug 300 saulėtų dienų, todėl maudymosi sezonas Antalijos regione trunka nuo pat balandžio galo iki lapkričio. Ir tai dar ne viskas: Antalijoje gausu puikių viešbučių, prabangų prekybos centrų, šiuolaikiškų klubų, restoranų, kavinių. Todėl tai miestas, kuriame galima tiek įsilieti į didmiesčio ritmą, tiek mėgautis ramiu poilsiu prie jūros ar viešbutyje prie baseino.

9. Tokijas, Japonija

Shutterstock.com nuotr./Tokijas
Shutterstock.com nuotr./Tokijas

Antalija – tai miestas, kuriame yra pabuvoję nemaža dalis keliautojų iš Lietuvos. Tuo tarpu Japonijos sostinė Tokijas – vis dar didelė egzotika. Visgi, pasauliniu mastu šis didmiestis itin pamėgtas turistų – skaičiuojama, jog 2018-asiais Tokiją aplankė 12,12 mln. keliautojų iš viso pasaulio.

Spindintys dangoraižiai, šurmuliuojančios gatvės, kulkos greičiu skriejantys traukiniai, technologinės inovacijos – Tokijas be galo šiuolaikiškas miestas. Vis dėlto, jame gausu ir šimtmečius skaičiuojančių šventyklų, senosios architektūros paveldo. Tokijuje netgi stūkso didingi imperatoriškieji rūmai. Būtent šie įdomūs kontrastai ir vilioja keliautojus. O kur dar savita japoniška kultūra, puikūs tradicinio maisto restoranai ir pavasariniai sakurų žiedai. Tokijas keliautojų pamėgtas tikrai ne veltui.

8. Stambulas, Turkija

Shutterstock.com nuotr./Stambulas
Shutterstock.com nuotr./Stambulas

Aštuntoje vietoje puikuojasi dar vienas Turkijos miestas – Stambulas. 2018-aisiais jį aplankė net 12,8 mln. keliautojų iš viso pasaulio. Priešingai nei Antalija, į kurią didžioji dalis keliautojų vyksta norėdami pasilepinti aukštos klasės viešbučiais ir pajūriu, Stambulas – pažintinių ekskursijų miestas. Čia gausu istorinę vertę turinčių pastatų, pavyzdžiui, XVII a. menanti Mėlynoji mečetė, Bizantijos architektūros pažiba laikomos Sofijos soboras, prabangūs XV a. pastatyti Topkapio rūmai, po miestu esanti Bazilikos cisterna ir kt. O kur dar žavingi rytietiški turgūs, galybė restoranų, arabiški hamamai, klaidžios senamiesčio gatvelės, romantiška Bosforo sąsiaurio pakrantė ir tuo pačiu vakarietiški prekybos centrai, šiuolaikiški kvartalai. Įdomybių Stambule tikrai nestinga.

7. Kvala Lumpūras, Malaizija

Shutterstock.com nuotr./Kvala Lumpūras
Shutterstock.com nuotr./Kvala Lumpūras

Pietryčių Azijoje esanti Malaizija – šalis, kuri išsiskiria iš kitų šio regiono valstybių. Čia stebina šiuolaikiškumo ir daugiaamžės kultūros darna. O kur dar pasakiško grožio gamta: džiunglės, baltutėlio smėlio paplūdimiai, smaragdinės įlankos, žaliuojančios kalvos ir preciziškos arbatų plantacijos. Dauguma keliautojų, nusprendę aplankyti Malaiziją, savo kelionę pradeda nuo šios šalies sostinės – Kvala Lumpūro, mat čia įsikūręs didžiausias šalies oro uostas.

Kvala Lumpūras – didžiausias Malaizijos miestas, šalies ekonominis ir kultūrinis centras. Čia gausu tiek žaliuojančių parkų, tiek didingų dangoraižių, iš kurių žymiausi – Petrono bokštai. Tai – dangoraižiai dvyniai, kurie, šiuo metu, yra aukščiausi pasaulyje. Kvala Lumpūre gausu įdomių muziejų, galerijų, čia taip pat įsikūrę Karališkieji rūmai, kuriuose gyvena šalies sultonas. Malaizijos sostinę, 2018-aisias, aplankė daugiau nei 13,53 mln. turistų.

6. Niujorkas, JAV

Shutterstock.com nuotr./Niujorkas
Shutterstock.com nuotr./Niujorkas

Šeštoje sąrašo vietoje puikuojasi niekada nemiegantis Niujorkas. Šį ikonišką JAV didmiestį 2018-aisias aplankė net 13,67 mln. turistų iš užsienio valstybių. Ikonišku Niujorką įvardijame tikrai ne be reikalo: prie tokio šio miesto įvaizdžio prisidėjo galybė puikių filmų ir knygų. Daug meno renginių, bohemiški vakarėliai, šiuolaikiški verslo centrai, prestižiniai biurai, parduotuvės, šviečiančios reklamos, įžymusis Centrinis parkas, architektūrinę vertę turintys pastatai, vieni iš vertingiausių pasaulio muziejų, pakrantėje stūksanti Laisvės statula... Niujorkas – tikrai labai įdomus miestas, kuriame sau patrauklių veiklų gali atrasti kiekvienas. Ne veltui šį miestą taip mėgsta turistai.

5. Singapūras

Shutterstock.com nuotr./Singapūras
Shutterstock.com nuotr./Singapūras

Šiuolaikiškas, turtingas, kosmopoliškas – toks yra Singapūras. Tai – Pietryčių Azijoje esantis miestas-valstybė, kuris dažnai įvardijamas kaip vartai tarp Vakarų ir Rytų pasaulio. Singapūro ekonomika paremta turizmu. Tai – visai nestebina, mat kasmet šį miestą aplanko daugiau keliautojų nei čia yra nuolatinių gyventojų. Pavyzdžiui, 2018-aisiais į Singapūrą atvyko net 14,47 mln. turistų. Na, o nuolatos čia gyvena kiek daugiau nei 5,5 mln. žmonių.

Aukšti dangoraižiai, futuristiniai parkai, galybė šviesų – toks yra Singapūras. Visgi, tai tik viena jo pusė. Šiame mieste gausu ir etninių skverų, pavyzdžiui, Mažoji Indija ar kinų kvartalas. Juose galima susipažinti su rytietiška kultūra, paragauti tradicinių patiekalų.

4. Dubajus, JAE

Shutterstock.com nuotr./Dubajus
Shutterstock.com nuotr./Dubajus

Ketvirtoje sąrašo vietoje – dar vienas spindintis ir šiuolaikiškas didmiestis – Dubajus. Didžiausias Jungtinių Arabų Emyratų miestas gali pasigirti išties dideliais turistų srautais. Skaičiuojama, jog šiemet jį aplankė daugiau nei 16,66 mln. keliautojų.

Kuo gi Dubajus taip vilioja turistus? Pirmiausiai, tai labai gyvybingas miestas, pasižymintis pramogų gausa, aukšto lygio aptarnavimu. Antra – šiuolaikišką didmiesčio tempą čia nesunku derinti su puikiu poilsiu, mat Dubajus didžiuojasi išties puikiais smėlio paplūdimiais, šilta jūra ir beveik visus metus šviečiančia saule. Ne veltui Dubajus ne tik populiariausia kurortinė zona JAE, tačiau ir visuose Artimuosiuose Rytuose.

3. Paryžius, Prancūzija

Shutterstock.com nuotr./Paryžius
Shutterstock.com nuotr./Paryžius

Romantiškoji Prancūzijos sostinė Paryžius šiemet puikuojasi trečiojoje sąrašo vietoje. 2018-aisias metais šį miestą aplankė net 17,95 mln. turistų. Didinga skirtingų laikmečių architektūra, pasaulinio lygio meno kolekcijos, jaukios kavinukės, ilgiems pasivaikščiojimams puikiai tinkanti Senos upės pakrantė, bohemiškasis Monmartras... Dar nesate buvę Paryžiuje? Galbūt kelionę į šį Prancūzijos miestą reikėtų susiplanuoti 2019-aisiais?

2. Londonas, D.Britanija

Shutterstock.com nuotr./Londonas
Shutterstock.com nuotr./Londonas

Antroje sąrašo vietoje puikuojasi dar vienas Europos didmiestis – Londonas. Skaičiuojama, jog šiemet jį aplankė daugiau nei 20,42 mln. turistų. Galbūt ir jūs buvote vienas iš jų?

Londonas – kontrastingas miestas. Jis žavi tiek savo šiuolaikiška natūra, tiek karališka elegancija. Kiekvienas miesto kvartalas – labai savitas. Šurmuliuojanti upės pakrantė, didingi šimtamečiai pastatai, galybė muziejų ir galerijų, didžiuliai parkai, menininkų skverai, mažąją Aziją primenantis kinų kvartalas, spindintys biurai. Londone tikrai yra kur apsilankyti.

1. Bankokas, Tailandas

Shutterstock.com nuotr./Bankokas
Shutterstock.com nuotr./Bankokas

Tailandas – atostogų kryptis, kurią drąsiai galime įvardinti kaip egzotinių kelionių lyderę. Tą liudija ir skaičiai. Remiantis statistiniais duomenimis, Tailando sostinę Bankoką šiemet aplankė net 21,98 mln. turistų!

Bankokas – tai miestas, galintis pasigirti tiek savo dydžiu, tiek nenuilstamu gyvenimo tempu. Čia gausu įvairiausių garsų, spalvų, kvapų, kontrastų. Milžiniški dangoraižiai, didingos budistų šventyklos, įstabūs ir labai margi vietiniai turgūs, tajų architektūros šedevru laikomi Karalių rūmai, galybė miestą raizgančių kanalų... Bankokas – tai miestas, turintis išties savitą aurą.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius