Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Nida Degutienė: „Gatvės maistas – tiesiausias kelias pažinti kitos šalies kultūrą“

Kovo 6 d. visi kelionių mėgėjai kviečiami į menų fabriką „Loftas“ – čia vyks pirmoji kelionių įspūdžių konferencija „Atostogų Guru“. Kadangi šiandien didelę kelionių dalį sudaro lankomos šalies maisto ragavimas, konferencijos metu didelis dėmesys bus skiriamas būtent maisto kelionėms.
Nida Degutienė
Nida Degutienė / Asmeninės nuotr.

Savo istorijomis šia tema pasidalins Jogaila Morkūnas, italų šefas Gian Luca Demarco bei žurnalistė Nida Degutienė. 

„Gatvės maistas – tai tiesiausias kelias pažinti kitos šalies kultūrą. Autentiški skirtingiems pasaulio regionams būdingi patiekalai ir šimtai restoranų po atviru dangumi su aplink verdančiu gyvenimu vilioja pažinti visus pasaulio skonius.

Aš taip pat papasakosiu, kokių klaidų vengti skanaujant gatvės maistą, kad netektų dalį kelionės laiko vaduotis nuo pilvo bėdų ar netgi užstrigti medicinos įstaigose”, – pasakoja konferencijos pranešėja, žurnalistė, kulinarinės knygos „Izraelio skoniai” autorė Nida Degutienė.

Asmeninės nuotr./Nida Degutiene
Asmeninės nuotr./Nida Degutiene

Savo pranešime ji žada aptarti tikrai plačią geografiją – nuo kiniškų koldūnų dim sum iki jai gerai pažįstamų Izraelio žydiškų gatvės patiekalų.

„Pastebime iš savo klientų, kad vis dažniau jų kelionių tikslas tampa maistas – ypač kai kalbame apie tolimuosius, egzotiškus kraštus. Tuomet keliaudami jie nori kuo daugiau paragauti vietinio maisto ir tokiu būdu pažinti lankomos šalies kultūrą.

Būtent dėl to pirmąją savo konferencijos dalį skiriame maisto kultūrai ir skirtingoms patirtims, kuriomis pasidalins mūsų kalbėtojai,” – teigia vienas iš konferencijos sumanytojų, kelionių organizatoriaus „Air Guru” plėtros vadovas Justas Albertynas.

Antroje konferencijos dalyje bus kalbama apie keliones dėl įvairiausių pomėgių: fotografas Tomas Tumalovičius dalinsis savo aistra keliauti ten, kur galima padaryti įdomiausius kadrus, Dainos Dubauskaitės slapyvardžiu žinoma muzikos tinklaraštininkė atskleis geriausius savo muzikinius maršrutus, o ekstremalaus sporto entuziastė Sandra Pangonytė papasakos įspūdžius po pusės metų klajonių vienai po Pietryčių Aziją.

Paskutinė konferencijos dalis bus skirta istorijoms, kurių herojams kelionės jau tapo kasdieniu darbu. Visiems gerai žinomas TV ir radijo laidų žurnalistas Orijus Gasanovas dalinsis neįtikėčiausiais nuotykiais ieškant įdomių personažų savo laidoms, o „Small Planet Airlines” marketingo vadovas Simonas Bartkus dalinsis įžvalgomis apie aviacijos revoliuciją.

Kelionių įspūdžių konferencija „Atostogų Guru” vyks kovo 6 d. menų fabrike „Loftas”. Bilietus platina „Bilietų pasaulis”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius