Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jogaila Morkūnas: „Geriausias šalies pažinimas – per skrandį”

Kovo 6 dieną aistringas kelionių mėgėjas Jogaila Morkūnas ir kiti žinomi Lietuvos pramogų ir verslo pasaulio atstovai dalinsis savo asmeninėmis atostogų istorijomis kelionių įspūdžių konferencijoje „Atostogų Guru“. Neseniai medaus mėnesį Vietname, Singapūre ir Niujorke praleidęs J.Morkūnas renginyje pasakos apie savo kulinarijos aistrą ir misiją aplankyti geriausius pasaulio restoranus.
Jogaila Morkūnas
Jogaila Morkūnas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Aš tai vadinu kulturizmu arba kulinariniu turizmu: kai skrendi į svečią šalį ne po griuvėsius vaikščioti, kauptukų ar sudužusių vazų žiūrėti, o mėgautis maistu. Pradedant gatvės užkandžiais, baigiant geriausiais pasaulyje virtuvių šedevrais. Šalies pažinimas – tik per skrandį”, – apie savo aistrą keliauti dėl maisto pasakoja J.Morkūnas.

Aš tai vadinu kulturizmu arba kulinariniu turizmu: kai skrendi į svečią šalį ne po griuvėsius vaikščioti, kauptukų ar sudužusių vazų žiūrėti, o mėgautis maistu, sako J.Morkūnas

Konferencijoje jis žada atskleisti netikėčiausių vietų, kur jam yra tekę ragauti itin egzotiškų patiekalų.

„Pirmą kartą organizuodami tokio pobūdžio konferenciją Lietuvoje siekiame žmones pakviesti keliauti kitaip nei įprasta – ne aplankant lankytinų objektų sąrašą, bet iš esmės susipažįstant su vietine kultūra ar turint konkretų tikslą, kaip ekstremalus sportas ar geriausi muzikos klubai.

O kas gi geriau nei autentiškos istorijos gali įkvėpti leistis į tokius nuotykius? Todėl ir pasikvietėme pačius įdomiausius keliautojus pasidalinti savo istorijomis”, – pasakoja vienas iš konferencijos sumanytojų, kelionių organizatoriaus „Air Guru” plėtros vadovas Justas Albertynas.

Konferencijos metu keliautojų įspūdžiai bus suskirstyti į tris dalis – maisto, įvairių pomėgių ir su aktyviu darbu susijusių kelionių. Pirmasis kulinarijos pranešimų blokas bus skirtas gurmanams, kurie į keliones leidžiasi ieškodami naujų skonių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gero maisto ir vyno atradimų kelionės. Ar verta?

Kartu su J.Morkūnu apie maisto kupinas keliones taip pat pasakos žurnalistė ir knygų autorė N.Degutienė bei jau kelerius metus Lietuvoje gyvenantis italų šefas Gian Luca Demarco.

Antroje konferencijos dalyje leisimės į keliones dėl įvairiausių pomėgių: fotografas Tomas Tumalovičius dalinsis savo aistra keliauti pro fotoaparato objektyvą, Dainos Dubauskaitės slapyvardžiu žinoma muzikos tinklaraštininkė atskleis geriausius savo muzikinius maršrutus, o ekstremalaus sporto entuziastė Sandra Pangonytė papasakos įspūdžius po pusės metų klajonių vienai po Pietryčių Aziją.

Paskutinė konferencijos dalis bus skirta istorijoms, kurių herojams kelionės jau tapo kasdieniu darbu. Visiems gerai žinomas TV ir radijo laidų žurnalistas Orijus Gasanovas dalinsis neįtikėčiausiais nuotykiais ieškant įdomių personažų savo laidoms, o „Small Planet Airlines” marketingo vadovas Simonas Bartkus dalinsis įžvalgomis apie aviacijos revoliuciją.

Kelionių įspūdžių konferencija „Atostogų Guru” vyks kovo 6 d. menų fabrike „Loftas”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius