Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos avialinijos dalį lėktuvo skirs keleiviams, kurie atsisako dėvėti kaukes

Kone visos pasaulio oro linijos šiemet įvedė griežtą taisyklę – keleiviai be tinkamų veido kaukių nėra įleidžiami į lėktuvus. Ne kartą nepaklusnieji jau ir buvo išlaipinti iš orlaivių. Tačiau Rusijos oro linijos „Aeroflot“ nusprendė imtis neįprastos priemonės – dalį kėdžių lėktuvuose skirti tiems, kurie atsisako dėvėti kaukes.
„Aeroflot“ lėktuvas
„Aeroflot“ lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mums kritiškai svarbu užtikrinti visų keleivių saugumą“, – pranešime spaudai cituojama „Aeroflot“ atstovė spaudai Julija Spivakova.

Didžiausios Rusijos oro linijos turi taisyklę, kad visi keleiviai privalo dėvėti kaukes lėktuve – išskyrus tuomet, kai jie valgo, geria arba keičiasi kaukę.

Visgi dalis keleivių nepaklūsta šiai taisyklei, pastebėjo „Aeroflot“. Kadangi lėktuvas vidury kelionės tiesiog negali išlaipinti taisykles pažeidžiančių asmenų, oro linijos nusprendė tam tikras vietas skirti būtent jiems – žmonėms, kurie negali arba nenori laikytis kaukių dėvėjimo taisyklių.

J.Spivakova pažymėjo, kad tai neatleis nuo atsakomybės dėl asmens apsaugos priemonių nedėvėjimo.

Nors oro linijos įvedusios taisykles dėl kaukių privalomumo, vis pasitaiko konfliktinių situacijų dėl to. Pavyzdžiui, dar rugpjūčio mėnesį JAV avialinijos „Delta Air Lines“ paskelbė, kad jau yra 250 asmenų, kuriems visam gyvenimui buvo uždrausta skristi šios bendrovės lėktuvais – vien dėl to, kad jie šiemet atsisakė orlaivyje dėvėti kaukes.

„Aeroflot“ neatskleidė, kokias bausmes skirs tiems, kurie skrydžio metu atsisakys dėvėti kaukes. Kol kas nežinia, ar bendrovė seks kitų oro linijų pavyzdžiu ir uždraus tokiems asmenims skraidyti jos lėktuvais.

CNN rašo, kad bet kokiu atveju Rusijos oro bendrovės sprendimas dalį vietų skirti tokiems keleiviams yra pakankamai logiškas. Jeigu nepaklūstantieji yra izoliuojami dalyje lėktuvo, tuomet kitiems yra mažesnė tikimybė potencialiai užsikrėsti koronavirusu.

VIDEO: Kodėl reikia dėvėti veido kaukę?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius