Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2020 04 03 /15:16

„airBaltic“ atšaukia 5 skrydžių maršrutus iš Lietuvos, „Ryanair“ neskraidins į Kroatiją

Žiemą lietuvius pasiekė geros naujienos – šią vasarą buvo planuoti net trys tiesioginiai reguliariųjų oro linijų maršrutai į Kroatiją. Tačiau tiek „airBaltic“, tiek „Ryanair“ dėl koronaviruso patyliukais atsisakė tokių planų. Latvijos oro linijos nusprendė atidėti ir kitus naujus planuotus maršrutus iš Vilniaus.
Dubrovnikas, Kroatija
Dubrovnikas, Kroatija / 123rf.com nuotr.

Skrydžiai turėjo prasidėti gegužės pradžioje. Dėl koronaviruso pandemijos, kol kas uždarytų valstybių sienų ir draudimų skristi akivaizdu, kad pirmosios kelionės tikrai neįvyks. Tačiau bendrovių klientai sulaukė pranešimų, kad atšaukiami net rugsėjo mėnesį turėję vykti skrydžiai.

„airBaltic“ atideda visus naujus maršrutus

Gruodį Latvijos oro linijos „airBaltic“ paskelbė, kad vasaros sezono metu tiesioginiais reisais Vilniaus oro uostą sujungs su Dubrovniku ir Rijeka.

123rf.com nuotr./Rijeka, Kroatija
123rf.com nuotr./Rijeka, Kroatija

Keliautojai feisbuko grupėse dalijosi informacija, kad šią savaitę laiškus apie dėl koronaviruso atšaukiamus skrydžius gavo net tuo atveju, jeigu kelionė į Kroatiją planuota vasarą ar net rugsėjo mėnesį. „Keista, kad atšaukė taip anksti“, „ Ar kažkas vyksta, ko mes nežinom?“, „Kyla galvoje visokios sąmokslo teorijos“, – nerimavo keliautojai vienoje grupėje.

15min dėl to kreipusis į „airBaltic“ spaudos tarnybą, bendrovė penktadienį patvirtino, kad tiesioginiai skrydžiai iš Lietuvos į Kroatiją visgi nebus vykdomi. „Keleiviai iš Lietuvos vis tiek galės nuvykti į Dubrovniką ir Rijeką, tačiau reikės persėsti Rygos oro uoste“, – teigiama komentare portalui.

„airBaltic“ penktadienį 15min patvirtino, kad priimtas sprendimas atidėti naujus maršrutus iš visų trijų Baltijos šalių.

Be to, priimtas sprendimas ir atidėti naujus maršrutus iš visų trijų Baltijos šalių. Latvijos oro linijos šiemet iš Vilniaus vasaros sezono metu ketino pradėti naujus skrydžius į Hamburgą, Ciurichą ir Geteborgą. „airBaltic“ teigimu, taip pat laikinai bus nutraukiami kai kurie papildomi maršrutai.

Nuo balandžio 15 d. iki spalio 31 d. įmonė atšaukia maždaug 50 proc. savo skrydžių. „Atsižvelgiant į didelį poveikį paklausai, šiuo metu planuojame savo veiklą atnaujinti palaipsniui. Kai galėsime, pradėsime nuo mažesnio skaičiaus orlaivių, kurie kasdien vykdys skrydžius populiariausiais maršrutais. Kiekvieną artėjančią savaitę vis daugiau orlaivių pradės darbą, siūlydami daugiau skrydžių“, – sakė „airBaltic“ generalinis direktorius Martinas Gaussas.

Bilietus turėjusiems keleiviams siūlomas daugiau nei metus galiosiantis bendrovės vaučeris, kurio vertė – visa mokėta suma ir po 20 papildomų Eur į vieną pusę vienam keleiviui. Galima prašyti ir pinigų grąžinimo arba pasikeisti kryptį/datą.

„Ryanair“ nukėlė bazės atidarymą

„Ryanair“ bilietų Kauno-Zadaro kryptimi taip pat jau nebeparduoda. Į šį pakrantės miestą reisai taip pat turėjo prasidėti gegužės mėnesį. Su Kaunu dingo ir kai kurios kitos planuotos kryptis į šį Kroatijos miestą – iš Rygos, Gdansko, Paryžiaus, Hamburgo, Orhuso ir kt.

„Ryanair“ skrydžius šią vasarą atšaukė priėmusi sprendimą bent metams nukelti bazės Zadare įkūrimą. Kroatijos žiniasklaida kovą paskelbė, kad planai nukeliami mažiausiai iki 2021 m. vasaros.

123rf.com nuotr./Zadaras
123rf.com nuotr./Zadaras

Zadare bazę, planuota, tvarkytų „Lauda“ – dukterinė „Ryanair“ bendrovė. Buvo ketinama ten turėti tris „A320“ orlaivius ir pradėti 13 naujų maršrutų. Tačiau kaip skelbia Zadarski.hr, tokie planai dėl koronaviruso atidėti bent metams.

Smūgis aviacijai

Dėl koronaviruso pandemijos įvedami draudimai keliauti ir atšaukiami skrydžiai skaudžiai smogė aviacijos sektoriui. Oro kelionių paklausa pasaulyje dėl koronaviruso pandemijos vien vasarį sumažėjo 14 proc., ir keleivių srauto nuosmukis buvo didžiausias nuo 2001 metų rugsėjo 11-osios teroristų išpuolių, ketvirtadienį pareiškė Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA).

„Vasarį oro bendrovėms buvo smogta kūju, kurio pavadinimas yra COVID-19“, – pareiškė asociacijos vadovas Alexandre’as de Juniacas.

Pasak asociacijos, dėl COVID-19 pandemijos visiškai sutrikus pasaulio kelionių sektoriaus veikimui, yra kilusi precedento neturinti grėsmė viso pasaulio oro bendrovių išlikimui.

Avialinijos nutupdė didžiąją dalį ar net visus savo lėktuvus, yra atleidžiami darbuotojai. „ariBaltic“ yra pranešusi, kad ketina laikinai atleisti apie 700, arba bemaž 40 proc., darbuotojų.

Apie atleidimą 370 žmonių praėjusį mėnesį įspėjusi Lietuvos orlaivių nuomos bendrovė „GetJet Airlines“ nuo karantino pradžios jau atleido daugiau nei 110 darbuotojų – „Sodros“ duomenimis, jų liko 273.

IATA anksčiau įspėjo, kad jeigu vyriausybės oro bendrovėms skubiai nesuteiks pagalbos, sektoriui dėl koronaviruso pandemijos grės „apokalipsė“.

Pagal kovo pabaigoje asociacijos atliktą analizę, oro bendrovių metinės pajamos iš keleivių vežimo sumažės 252 mlrd. JAV dolerių, jeigu griežti kelionių apribojimai galios tris mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius