Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sibiro gyventojai prisigalvojo neįprastų pramogų, temperatūrai nukritus net iki -44 °C

Novosibirsko regione metai baigiasi neįprastais šalčiais. Sibire esančio miesto gyventojai yra pripratę prie tikros žiemos, čia vidutinė žiemos temperatūra būna apie -20 °C. Tačiau 2020-ieji baigėsi tokiu speigu, kokio gyventojai dar nepamena. Savaitgalį oro temperatūra mieste nukrito net iki -44 °C.
Sibiro gyventojai prisigalvojo neįprastų pramogų, temperatūrai nukritus net iki -44 C
Sibiro gyventojai prisigalvojo neįprastų pramogų, temperatūrai nukritus net iki -44 °C / „Scanpix“ nuotr.

Žinoma, toks didelis šaltis miestui atnešė daug problemų. Buvo atšaukta keliasdešimt autobusų reisų, žmonės skundžiasi šąlantys namuose, specialiosios tarnybos vos spėja suktis, reaguodamos į gyventojų iškvietimus.

Visgi tokiu neįprastu oru gyventojai sumanė ir neįprastų pramogų. Pavyzdžiui, laistė verdantį vandenį. Šliūkštelėjus į viršų verdančio vandens, tokiame speige galima sukurti magišką vaizdą. Vanduo iškart šąla.

VIDEO: Как на севере: новосибирцы на видео превращают кипяток в лёд

Lauke imtasi kurti ir neįprastų natiurmortų. Pavyzdžiui, vienas gyventojas įkėlė nuotrauką, kurioje – virš makaronų lėkštės sustingusi šakutė ir ore sušalęs tekantis kiaušinis. Žmonės dalijosi ir nuotraukomis, kuriose – lauke pakabinti sušalę drabužiai.

Toks stiprus speigas kitus paskatino net nusirengti. Šalčio gerbėjai mieste pusnuogiai laistėsi vandeniu, bėgiojo tik su trumpikėmis, lindo į eketes.

Baigiantis 2020 m. Rusijoje buvo ir daugiau neįprastų oro reiškinių. Vladivostoką buvo užklupęs oro fenomenas – ledo audra. Dėl audrų trūko elektros kabeliai, virto medžiai. Nuotraukose iš Vladivostoko matyti, kad apledėjo viskas – ir automobiliai, ir pastatai.

O šiauriausiame Rusijos mieste Norilske vos per penkias dienas iškrito dviejų mėnesių sniego norma. Daugiau nuotraukų žiūrėkite čia: Šalčiausiame Rusijos mieste – „sniegokalipsė“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius