-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiltėjantys orai įkvepia leistis sendaikčių keliais

Norintiems prasiblaškyti siūlome savaitgalinę edukaciją sendaikčių keliais. Ją nesunkiai sau ir savo šeimai suorganizuosite ir patys. Taigi kviečiame apsilankyti sendaikčių turguje, kuriame dar nebuvote, o gal buvote taip seniai, kad jau ir spėjote pamiršti.
Sendaikčių turguje
Sendaikčių turguje / Prekybos miestelio „Urmas“ nuotr.

Neabejojame dėl vieno: išsiruošę į netolimą kelią, pamiršite viską, kas nutiko per savaitę, pasikraukite naujų jėgų, o gal sendaikčių turgelyje ir kokį lobį „nukausite“.

Tie, kas šį maršrutą jau išbandė, pakrikštijo jį savotiška meditacija nuo šiokiadienių sunkenybių.

Sendaikčių turgus – savotiška proga atrasti ką nors, ko tikrai nerasite šiuolaikiniuose prekybos centruose. Tai stilingos detalės, dekoracijos namams, kartais ir dovanos artimam bičiuliui, mėgstančiam kolekcionuoti senovinius daiktus, ar tiesiog tam, kam artimas vintažinis stilius.

Į Pamarį – dėl Dituvos lobių

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Sendaikčiai
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Sendaikčiai

Jei lankysitės Pamario krašte, būtinai atraskite Dituvos blusturgį. Tai bus ne tik gera savaitgalio pramoga, bet ir atgaiva piniginei.

Prekeiviai ir kainos – draugiški, derybos galimos, o ką jau atrasi – kiekvieno individualus sugebėjimas ir noras. Drabužiai ir avalynė čia atkeliauja ne tik iš vietinių, bet ir iš Skandinavijos ar Europos.

Atrasti galima išties gerų dalykėlių: kažkam tai bus vardiniai marškiniai ar rankinė, kažkam paveikslas, kvepalai ar laikrodis.

Tiesa, čia labiau reikės ne pinigų, o laiko tiems paslėptiems lobiams atrasti: teritorija nemaža, tad pagalvokite ir apie orą lauke.

Radviliškio lupatynų radybų

123RF.com nuotr./Dėvėtų drabužių parduotuvė
123RF.com nuotr./Dėvėtų drabužių parduotuvė

Vietiniai drabužius ir daiktus dažniausiai atranda lupatynuose, taip jie vadina mažas parduotuves. Jose daiktų daug, pavyzdžiui, batų ir drabužių.

Jei pasiseks, sutiksite ir vietinę pardavėją su išugdytu estetikos jausmu, kuri ir parinks, ir patars, ir nuolaidos nepagailės. O jei pati savo butikėlyje nieko tinkamo neturės, tuomet palydės pas kolegę. Namo grįšite ir įspūdžių, ir daiktų atsargas papildę.

Panevėžio automobilių turgus įtrauktas ir į turistų lankomus objektus

Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio automobilių turguje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio automobilių turguje

Ne tik svečiai iš didžiųjų Lietuvos miestų, bet ir tursitai iš Latvijos ar kaimyninės Lenkijos mėgsta užsukti į panevėžiečiams įprastą automobilių ir sendaikčių turgų Pramonės gatvėje.

Čia galima pajusti miesto dvasią, pabendrauti su prekeiviais. Vietiniai čia savaitgaliais užsuka ir dėl parduodamų transporto priemonių detalių, ir pačių automobilių, bet rasite ir šviestuvų, ir papuošalų, ir juvelyrikos dirbinių. Įdomi detalė, kad praėjusį sezoną čia mielai užsukdavo ir vietinis gandras.

Maršrutai galimi ir Vilniuje

Arno Strumilos / 15min nuotr./Parduotuvė „Humana“ Vilniuje
Arno Strumilos / 15min nuotr./Parduotuvė „Humana“ Vilniuje

Sendaikčių lobių paieškoti galima ir Vilniuje bei jo prieigose. Sostinės „Pasaulio drabužių“ ar „Humanos“ parduotuvių esame kone kiekviename mikrorajone, tad išsigryninkite, kuri arčiausiai jūsų, ir apžiūrėkite, atraskite, o gal ir prisimatuokite.

Miesto centre ar arčiau esantys, taip jau susiklostė, mažiau vilios kainomis nei esantys stoties rajone ar kur tolėliau nuo miesto.

Sendaikčių mylėtojai laukiami ir Kaune

Prekybos miestelio „Urmas“ nuotr./Kaune vykstantis senturgis
Prekybos miestelio „Urmas“ nuotr./Kaune vykstantis senturgis

Kauniečiai tikina, kad labai platų sendaikčių pasirinkimą siūlo ir „Urmo bazė“. Joje ne tik batai ir drabužiai, bet ir išskirtinio dizaino vazos, sietynai, žvakidės.

Senoviniu rėmu puošti veidrodžiai, pastatomi laikrodžiai. Taip pat labai platus senovinių suvenyrų pasirinkimas: sagės, pakabukai, dėžutės papuošalams.

Ant šio prekystalio patenkantys daiktai nors ir su istorija, bet išlaikę savo vertę ir dar galintys pradžiuginti ne vieną naują šeimininką. Žinoma, prireiks laiko ir kantrybės, kol atrasite savąjį.

Palangos sendaikčiai – ne vien šiltuoju sezonu

E.Ovčarenko nuotr./Palangos sendaikčių turgus
E.Ovčarenko nuotr./Palangos sendaikčių turgus

Palangos sendaikčius poilsiautojai dažniausiai atranda vasaros mėnesiais, bet vietiniai prekeiviai lankytojų tikisi kiekvieną savaitgalį.

Kas švelnų pledą, kas nematytą puodelį, o kas naujutėlę skrybėlę šiose erdvėse atranda.

Žinoma, su Dituva šios vietos nepalyginsi: prekeivis vos vienas kitas. Bet kas žino, gal jūsų lobis būtent jų rankose?

Informacija šios vietos dar neatradusiems – sendaikčių pardavėjai glaudžiasi Palangos turguje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius