Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skrydžių ekspertas paaiškino, kokiu būdu lėktuvuose galima išvengti vietų be langų

Priešingai nei manoma, ne visiems lėktuvų keleiviams suteikiama prabanga žvelgti į apačioje esantį pasaulį. Užuot pro langą stebėję dangų, kai kurie nelaimingi keliautojai atsiduria prie salono sienos. Dėl to skrydis būna gana nuobodus, nors gal ir lengviau atlošti galvą, jei esate įspraustas į kampą, rašo „The Sun“.
Skrydis lėktuvu
Skrydis lėktuvu / 123RF.com nuotr.

Visgi dauguma poilsiautojų nori išvengti „blogiausios vietos“ lėktuve.

Kai kurie „Twitter“ vartotojai teigė, kad ji atrodo klaustrofobiškai, o kiti skundėsi, kad keleiviai netenka natūralios šviesos.

Tačiau nebijokite – kelionių svetainė „The Points Guy UK“ tvirtina, kad turi paslaptį, kaip išvengti karštosios sėdynės.

Vyresnysis direktorius Nicky Kelvinas atskleidė, kodėl toks keistas išdėstymas lėktuvuose yra įprastas.

„Dažnai taip nutinka dėl to, kad gamintojas tą vietą naudoja tam tikrai avionikai (aviacinei elektronikai) arba esminiams komponentams, pavyzdžiui, oro kondicionavimo ortakiams, tiekti, – dienraščiui „Daily Mail“ sakė N.Kelvinas.

– Dažnai avarinio išėjimo sėdynėse prie lango nėra vaizdo, nes konstrukcija diktuoja lango vietą prie avarinio išėjimo durų, todėl dažnai vaizdas būna užstotas.“

Taip gali būti ir dėl to, kad lėktuvai ne visada kuriami tik vienai oro linijų bendrovei, todėl salono vidinės sėdynės nesutampa su langais.

Taigi, kaip išvengti vietos be lango? Keliautojai gali apsilankyti „Seat Guru“ ir įsitikinti, kad skrydžio metu turės patogią poilsio vietą.

Poilsiautojai paprasčiausiai įveda savo skrydžio numerį ir oro linijų bendrovę, o tada gali peržiūrėti į paskirties vietą juos skraidinančio lėktuvo sėdynių išdėstymą.

Nepageidaujamos vietos, kurios greičiausiai turi trūkumų, pažymėtos raudona spalva ir prie jų pridedamas paaiškinimas.

Taip pat nurodoma, ar joje yra langas, ar ne, kad keleiviai galėtų lengvai išvengti nepatinkančios vietos.

Anksčiau „Ryanair“ keleiviai ragino žmones neužsisakyti 11A, 11F arba 12F vietų, kai skrendama su šia bendrove. Šios vietos liūdnai pagarsėjo tuo, kad jose nėra lango, pro kurį būtų galima žiūrėti, todėl atsirado daugybė nepatenkintų keliautojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius