Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slidinėjimo tinklaraščio autorius patarė, kaip planuoti kelionę į kalnus

Aktyvių žiemos veiklų mėgėjai jau pradeda planuoti artėjantį slidinėjimo sezoną. Ruošiantis iš anksto galima sustiprėti fiziškai, įsigyti reikiamus drabužius ir įrangą palankesnėmis kainomis, gauti norimą viešbutį pasirinktame slidinėjimo kurorte.
Austrijos kalnai ir Martynas Bejeris
Austrijos kalnai ir Martynas Bejeris / 123RF.com / Asmeninio archyvo nuotr.

Tinklaraščio apie kalnų slidinėjimą autorius Martynas Bejeris sako, kad rudens pradžia – itin tinkamas metas planuoti slidinėjimo atostogas, rašoma kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ pranešime spaudai.

„Kalnuose slidinėjimo sezonas dažniausiai prasideda gruodžio viduryje. Aktyviausi entuziastai jau tuo metu leidžiasi slidinėti. Nuosekliai slidininkų daugėja nuo kalėdinio laikotarpio, o itin intensyvus laikas – sausio–vasario mėnesiai. Norint pasirinktu metu turėti galimybę apsistoti norimame kurorte, kelionę vertėtų užsisakyti iš anksto“, – kalba M.Bejeris.

Planuojant iš anksto – galimybė sutaupyti

Pasak tinklaraštininko, dėl infliacijos kelionės yra kiek pabrangusios, tačiau pastaraisiais metais labiausiai šoktelėjo slidinėjimo pasų kainos. Vis dėlto, planuojant iš anksto, galima rasti patrauklių pasiūlymų.

„Dažniausiai planuojantieji iš anksto gali gauti geriausius pasiūlymus. Pavyzdžiui, įsigyjant slidinėjimo pasą dabar internetu, galima ženkliai sutaupyti. Kaina gali būti net 50 eurų mažesnė, nei perkant vietoje ar likus kelioms savaitėms iki atostogų“, – sako slidinėjimo ekspertas.

Inga Aukštuolytė, „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė, sako, kad susidomėjimas slidinėjimo kelionėmis jau auga.

„Keliautojai atostogas planuoja likus 3–6 mėnesiams iki jų. Ne išimtis ir slidinėjimo kelionės. Keliautojai itin vertina Austrijos kalnų slidinėjimo kurortus, keliauja į Zalcburgą, Tirolį, Karintiją“, – sako I.Aukštuolytė.

123RF.com nuotr. / Austrija
123RF.com nuotr. / Austrija

Kokybiškos įvairių lygių trasos

Skirtinguose slidinėjimo kurortuose galima rasti įvairaus sudėtingumo ir skirtingos kokybės trasų. Pasak M.Bejerio, yra skirtingų vertinimų, kokie yra vieno ar kito kurorto ypatumai. Bet pasirinkus slidinėti Austrijoje, galima neabejoti, kad trasos bus itin kokybiškos. Tinklaraštininkui antrina ir I.Aukštuolytė.

„Austrija tikrai išsiskiria kruopščiai prižiūrimomis slidinėjimo trasomis – jų kurortuose gausu įvairaus lygio. Galima rinktis tarp patyrusių sportininkų pamėgtų greitų nusileidimų iki plačių trasų pradedantiesiems. Be to, šioje šalyje labai daug dėmesio skiriama keltuvų ir kitos įrangos atnaujinimui“, – kalba I.Aukštuolytė.

Žiemos kurortai – kiekvieno lūkesčiams

M.Bejeris pasakoja, kad į kalnus galima drąsiai leistis su visa šeima, net jeigu ne visi šeimos nariai yra aistringi slidininkai. Kalnų kurortuose galima rasti ir kitos aktyvios veiklos. Be to, paslidinėjus verta aplankyti ir šalia įsikūrusius miestelius ar miestus.

„Žinoma, kalnų kurortuose dauguma veiklų yra susijusios su slidinėjimu. Tačiau net ir neslidinėjant, galima aktyviai praleisti laiką. Galima leistis į žygius pėsčiomis po kalnus – su specialia įranga pasivaikščioti po gilų sniegą ir grožėtis nuostabiais kalnų vaizdais. Be to, Alpėse įsikūrę miesteliai yra iš tiesų žavingi, juos tikrai reikėtų aplankyti“, – rekomenduoja tinklaraštininkas.

Asmeninio archyvo nuotr. / Martynas Bejeris
Asmeninio archyvo nuotr. / Martynas Bejeris

Jo teigimu, optimali slidinėjimo atostogų trukmė yra 6 dienos. Jei fizinis pasirengimas leidžia, galima slidinėti ir ilgiau. Bet paprastai 5–6 dienos suteikia pakankamai įspūdžių.

„Dažniausiai į slidinėjimo atostogas vykstama savaitei. Susidaro 6 slidinėjimo dienos. Bet tikrai tai nereiškia, kad būtina visas šešias dienas ir slidinėti. Aš asmeniškai slidinėju penkias dienas, o tada ilsiuosi ir keliauju aplankyti kultūrinių objektų“, – sako M.Bejeris.

Instruktoriaus pagalba

Slidinėjimo entuziastas sako, kad pirmą kartą išsiruošus slidinėti, vertėtų pradėti su slidinėjimo instruktoriumi. Jis paaiškins, kaip stovėti ant slidžių, kaip čiuožti ir į ką atkreipti dėmesį.

„Pradedantiesiems tikrai reikia instruktoriaus. Jis duos vertingų patarimų. Pirmąją dieną praleidus porą valandų su instruktoriumi, jausitės tvirčiau ir slidinėjimo savaitė bus kupina malonių įspūdžių“, – pamokų pranašumus įvardija tinklaraščio „Kalnų magija“ autorius.

123RF.com nuotr. / Slidinėjimas kalnuose
123RF.com nuotr. / Slidinėjimas kalnuose

Patyrusiems slidininkas instruktoriaus pagalbos jis siūlo ieškoti tuo atveju, jei norima pasitikrinti, ar slidinėjimo technika yra teisinga. Be to, instruktorius gali patarti, ką tobulinti, kad būtų galima pereiti į aukštesnį slidinėjimo lygį. Bet siekti slidinėjimo aukštumų nėra būtina.

Patarimai pradedantiesiems

Susiruošus į kalnus, M.Bejeris pataria įsigyti kokybiškus slidinėjimo drabužius dar Lietuvoje. Taip galėsite būti tikri, kad rasti geriausią kainos ir kokybės santykį. Kurortuose taip pat yra slidinėjimo drabužių ir įrangos pasiūla. Bet dažniausiai kainos juose yra aukštesnės.

Slidinėjimo įrangos pradedantiems slidininkams jis pataria nepirkti. Ją geriau išsinuomoti kalnų kurorte. Ten dirbantys specialistai patars, kuri yra tinkamiausia. Įsigijus tokią įrangą, veikiausiai jau po pirmojo sezono teks keisti į tinkančią labiau įgudusiems sportininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius