-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 12

Nepale studijuojanti Eglė – apie įspūdingiausią gyvenimo nuotykį ir ką būtina žinoti atvykus į šią šalį

„Lėktuvui leidžiantis į Katmandu oro uostą imi suprasti, koks smogas tavęs laukia ir koks milžiniškas šis miestas“, – sako „Erasmus+“ mainų programos stipendiją gavusi ir iš 60 galimų studijuoti vietų pasaulyje Nepalą išsirinkusi Eglė Strackaitė.
Eglė Strackaitė Nepale
Eglė Strackaitė Nepale / Asmeninio archyvo nuotr.

Eglė (30 m.) gyvena Lietuvoje, dirba kino industrijoje kaip laisvai samdoma režisieriaus asistentė scenarijaus tęstinumo klausimais. Ji yra apsigynusi du bakalaurus, o pernai rudenį tapo Vytauto Didžiojo universiteto ištęstinių magistrantūros studijų mokomojo dalyko edukologijos studente.

„Sulaukiau laiško dėl „Erasmus+“ mainų programos, žiūriu, sąraše – 60 vietų visame pasaulyje. Užmačiau Nepalą, Katmandu universitetą, bet kažkaip numečiau šį reikalą. Paskui sužinojau, kad „Erasmus+“ konkursas buvo pratęstas, pamaniau, kad čia jau per daug didelis ženklas. Aplikavau, mane atrinko, susitvarkiau popierius ir sausio 24-ąją nusileidau Katmandu. Porą savaičių apšilau kojas ir prasidėjo studijos.

Tiesa, į universitetą nevaikštau, antrą viešnagės dieną čia sužinojau, kad mano fakultetas yra statomas, tad studijos vyks nuotoliniu būdu. Taigi, nors atkeliavau į Katmandu, bet čia nebuvau jau beveik mėnesį“, – šypsodamasi pasakoja Eglė ir pasidžiaugia, kad viskam taip susiklosčius ji turi galimybę ir studijuoti, ir keliauti po šalį.

Asmeninio archyvo nuotr./Eglė Strackaitė su draugu leidosi į žygį Anapurnos bazinės stovyklos link
Asmeninio archyvo nuotr./Eglė Strackaitė su draugu leidosi į žygį Anapurnos bazinės stovyklos link

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius