-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Storas katinas – tikra Lenkijos miesto sensacija: tapo geriausiai vertinamu turistiniu „objektu“

Storas juodai baltas katinas Gacekas tapo geriausiai vertinama turistų atrakcija Lenkijos Ščecino mieste, rašoma „Business Insider“.
Katinas Gacekas tapo geriausiai vertinama turistų atrakcija Lenkijos Ščecino mieste
Katinas Gacekas tapo geriausiai vertinama turistų atrakcija Lenkijos Ščecino mieste / FB „Kot Gacek/Szczeciński celebryta“ / Vida Press nuotr.

„Google Maps“ svetainėje Gacekas įvertintas penkiomis žvaigždutėmis. Jo vardas, tariamas gats-ek, lenkiškai reiškiantis „ilgakojį šikšnosparnį“.

Šis pūkuotas katinas aplenkė kitus Ščecino turistų lankomus objektus, įskaitant 1346 m. pastatytą Pomeranijos kunigaikščių pilį.

Pasak vietos naujienų portalo „WSzczecinie“, Gacekas jau kelerius metus gyvena dengtoje medinėje dėžėje Ščecino Kaszubska gatvėje ir iš praeivių gauna daugybę užkandžių.

Pirmą kartą tarptautinio dėmesio Gacekas sulaukė tada, kai 2020 m. pasirodė „YouTube“ dokumentiniame filme. Jis net pradėjo vilioti lankytojus iš kaimyninės Vokietijos, rašoma „Notes From Poland“.

Atrodo, kad anksčiau Gacekas, kaip skelbia „Mental Floss“, „Google Maps“ turėjo beveik 2600 atsiliepimų, tačiau įrašas apie jį buvo pašalintas. Visgi naujas skelbimas apie šį katiną per pirmąsias 48 valandas sulaukė beveik 500 atsiliepimų ir vidutiniškai 5 žvaigždučių įvertinimo.

Vienas komentatorius rašė: „Man labai pasisekė, kad patekau čia ir susipažinau su šiuo žymiu švelniu padaru.“

2021 m. rugpjūtį vienas asmuo teigė, kad nuskrido visą kelią iš Oslo (Norvegija), kad pamatytų Gaceką: „Kaip ir tikėtasi, jis nekreipė į mane jokio dėmesio, todėl patirtis buvo visiškai visavertė. Jei galėčiau pavakarieniauti su bet kuriuo pasaulio žmogumi, akimirksniu vėl skrisčiau jo pamaitinti.“

Vis dėlto Gaceko patrauklumas nėra visuotinis. Vienas asmuo 2022 m. jam skyrė vieną žvaigždutę, nes jis „pavogė dešrą“.

Vietos gyvūnų prieglauda paragino lankytojus nešerti Gaceko, rašo „Gazeta.pl“.

Jo dėžė yra prie parduotuvės, kurios darbuotojai faktiškai yra jo globėjai. Neseniai jie pakabino ženklą, kuriame prašoma bet kokias valgomas aukas Gacekui palikti sandariai uždarytuose konteineriuose, rašo „Notes From Poland“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius