Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tailande gyvenanti lietuvių pora patarė, kokius daiktus reikėtų pasiimti keliaujant į šią šalį

Keliaujant į Tailandą ar kitus tolimus kraštus, dažnam kyla įvairūs klausimai dėl bagažo. Kokius daiktus svarbiausia pasiimti? Ar pakaktų rankinio bagažo? Ar pavyks viską sklandžiai nusigabenti pirmyn ir atgal?
Tailande
Tailande / Tailandieciai.lt / 123RF.com nuotr

Mūsų pirmas ir pagrindinis patarimas – neapkraukite savęs su pernelyg daug daiktų. Keliauti su mažesniu bei lengvesniu bagažu apsimoka dėl daugybės priežasčių. Visų pirma, sutaupysite pinigų už bagažo registraciją ar galimą viršsvorį. Be to, mažiau laiko praleisite pakuojant daiktus. Galų gale, išvengsite streso mėgindami bagažą nugabenti iš taško A į tašką B.

Ko gero, keliaujant į Tailandą jums prireiks mažiau daiktų nei įsivaizduojate. Ne tik dėl palankaus atogrąžų klimato (čia užtenka turėti plonus vasarinius drabužius), bet ir dėl galimybės kone viską, ką reikia, įsigyti vietoje už santykinai nedidelę kainą.

Tailandieciai.lt nuotr. / Tailande
Tailandieciai.lt nuotr. / Tailande

Tiesa, svarbu paminėti, kad keliautojas keliautojui nėra lygus. Suprantama, kad visi turime skirtingus poreikius ir ne kiekvienam gali pavykti keliauti su kuprine ant pečių. Tačiau egzistuoja tam tikros universalios „taisyklės“, kurios dažnu atveju pasiteisina.

Norime su jumis pasidalinti keliomis rekomendacijomis, kurios, tikimės, padės susiplanuoti kelionės į Tailandą bagažą kur kas paprasčiau.

Pasirūpinkite patikimu bagažu

Kad ir su kokiu bagažu nutarsite keliauti – svarbiausia, kad jis būtų pakankamai patvarus ir patikimas. Spėjame, kad kelionės metu nenorite susidurti su tokiais klausimais, kaip „keliaujant po kalnus nutrūko kuprinės petnešos, ką daryti?“ arba „kaip skubiai sutaisyti lagamino ratukus dieną prieš skrydį?“.

Nutinka visko, bet investuoti į kokybišką bagažą tikrai verta. Juk jis bus nuolatinis jūsų kelionės palydovas! Taigi, patariame rinktis jūsų ar kitų keliautojų jau patikrintus variantus.

123RF.com nuotr. / Rankinis bagažas
123RF.com nuotr. / Rankinis bagažas

Atidžiai susiplanuokite bagažo turinį

Jei neramina galvosūkis, kokius daiktus reikės pasiimti su savimi į kelionę, pamėginkite susidaryti tikslų sąrašą. Nuo paso iki dantų šepetėlio. Tokiu būdu matysite, ką konkrečiai ketinate vežtis ir ne tik lengviau atsisakysite nereikalingų daiktų, bet ir užtikrinsite, kad netyčia ko nors nepamiršote.

Kaip minėjome aukščiau, neverta persistengti ir prisikrauti per daug daiktų. Keliaujant po Azijos šalis, gali lengvai užtekti rankinio bagažo – į skrydžius įprastai leidžiama neštis du neregistruotus bagažo vienetus (pavyzdžiui, nedidelį lagaminą ir rankinę).

Kokius drabužius pasiimti vykstant į Tailandą?

Tailande gausu skalbyklų, kur pigiai ir greitai galėsite išsiskalbti drabužius (apie 40 THB / 1 Eur už 1 kg), tad keliauti su nedideliu kiekiu drabužių čia itin paprasta.

Tailandieciai.lt nuotr. / Skalbykla Tailande
Tailandieciai.lt nuotr. / Skalbykla Tailande

Patariame pasiimti kuo lengvesnius vasarinius drabužius ir nepamiršti galvos apdangalo apsaugai nuo saulės. Praktiška su savimi turėti skraistę, kurią galite naudoti tiek paplūdimyje, tiek lankantis šventose vietose (budistų šventyklose galioja aprangos etiketas – reikia slėpti pečius bei kelius).

Pravartu turėti vieną drabužių komplektą su ilgomis rankovėmis ir kelnėmis. Pravers, jei keliausite į džiungles ar leisitės į ilgas keliones traukiniais, autobusais – Tailande mėgstama naudoti kondicionierių visu pajėgumu.

Patariame pasiimti kuo lengvesnius vasarinius drabužius ir nepamiršti galvos apdangalo apsaugai nuo saulės.

Jei vykstate į Šiaurės Tailandą šaltuoju metų laiku arba ketinate daug važinėti motoroleriu, gali prireikti ir daugiau šiltų drabužių.

Kokias higienos priemones bei vaistus pasiimti vykstant į Tailandą?

Daugelis higienos priemonių ar vaistų Tailande yra gerokai pigesni nei Europoje. Tad siūlome įsidėti tik pačius būtiniausius reikmenis arba su savimi turėti tik tiek, kad užtektų pirmoms atostogų dienoms.

Rekomenduojama vaistinėlė:

  • Paprastas paracetamolis nuo karščiavimo (ibuprofeno ir aspirino pagrindo tabletės netinka, nes susirgus tam tikromis uodų nešiojamomis karštinėmis, šių vaistų naudoti negalima)
  • Smecta žarnyno problemoms malšinti
  • Jūsų vartojami medikamentai

Apsirgus rimčiau, Tailande antibiotikai parduodami be recepto, pasitarus su vaistininku.

123rf.com nuotr. / Vaistai kelionėje
123rf.com nuotr. / Vaistai kelionėje

Efektyviai išnaudokite bagažo vietą

Jei visgi sunkiai sutalpinate daiktus į turimą lagaminą, rankinę ar kuprinę, galite išbandyti keletą technikų, padedančių maksimaliai išnaudoti bagažo vietą.

Šiuo klausimu gali pagelbėti daiktų organizavimo talpos arba paprasčiausi maišeliai. Jie padės sugrupuoti turimus daiktus ir suspausti kiekvieną daiktų grupę, tokiu būdu išvengiant „tuščio oro“ gabenimo. Žinoma, tam galite naudoti ir vakuuminius maišelius, bet turėkite omenyje, kad drabužius iš jų ištrauksite gerokai susiglamžiusius.

Tiesa, ar žinojote, kad kur kas praktiškiau drabužius ne lankstyti, o sukti į ritinėlius? Tokiu būdu ir sutaupysite vietos, ir išvengsite drabužių susiglamžymo. Išbandykite ir įsitikinkite, kad taip keliauti kur kas patogiau!

Dar vienas paprastas būdas, padedantis išnaudoti turimą vietą bagaže – vienų daiktų pakavimas į kitus. Pavyzdžiui, į batus sudėkite kojines, o į tarpus tarp drabužių – įvairius smulkius daiktus. Gali pasirodyti akivaizdu, bet kartais tarp daiktų tikrai atsiranda neišnaudotos vietos.

Panaršę internete rasite ir kitų įvairių būdų, kaip sutalpinti daiktus bei atlaisvinti daugiau vietos bagaže. Žinoma, šie patarimai neišspręs bagažo svorio problemos. Jei viršijate leistiną bagažo svorį, teks ieškoti kitų sprendimo būdų arba paprasčiausiai grįžti prie pirmojo patarimo ir atsisakyti mažiausiai reikalingų daiktų.

123RF.com nuotr. / Tailandas
123RF.com nuotr. / Tailandas

Daugiau naudingų patarimų keliautojams rasite čia.

Aktualijomis apie Tailandą taip pat dalinamės Facebook grupėje Tailandiečiai.

Linkime jums lengvų, sklandžių, malonių kelionių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius