Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros paieškos rudenį: kur keliauti, jei norisi saulės?

Nors vasara ką tik prabėgo, daugelis mūsų jau svajoja apie saulę, smėlį ir gaivų vasaros vėją paplūdimyje. Jei tik turite sutaupytų atostogų, drąsiai planuokite atostogas rudenį – Europoje tikrai yra vietų, kuriose už mažesnę kainą vasaros malonumais galima pasimėgauti ir rugsėjį bei spalį, rašo Telegraph.co.uk
Sardinijos paplūdimiai
Sardinijos paplūdimiai / 123rf.com nuotr.

Nors oras jokiame pasaulio kampelyje nėra visiškai nuspėjamas, tačiau pasirinkus teisingas kelionių kryptis vasariška šiluma galima mėgautis net ir spalį. Savaime suprantama, jog vėstant orams šilumos ir saulės reikia ieškoti pietuose. Tad siūlome sąrašą vietų, kur nors trumpam galėsite pabėgti nuo rudeniško ir darganoto oro.

Kur keliauti rugsėjo pradžioje?

Pirmąjį kalendorinio rudens mėnesį šiluma ir saule galima pasimėgauti kone visuose Pietų Europoje esančiuose kurortuose. Tačiau reikėtų nepamiršti, jog kainos tokiu metu išlieka gana aukštos, mat ten dar tęsiasi turistinis sezonas.

A.Kavaliauskaitės nuotr./Nuogos merginos paplūdimyje
A.Kavaliauskaitės nuotr./Nuogos merginos paplūdimyje

Maljorka

Maljorka – vienas iš populiariausių kurortų, sulaukiantis itin daug turistų net ir rugsėjo mėnesį. Nors skrydžių ir viešbučių kainos vis dar išlieka gana aukštos, tačiau ši sala žavi nepaprasto grožio paplūdimiais, jūra ir saule. Vasaros pojūtis Maljorkoje net ir rudenį – garantuotas.

Sardinija
Sardinija

Sardinija

Sardinijoje atostogų sezonas gana trumpas, nes liepos ir rugpjūčio mėnesiais čia suplūsta italai.

Tuo metu turistų iš kitų šalių būna gerokai mažiau.

Tačiau rugsėjo pradžia – puikus metas aplankyti šį kurortą. Oro temperatūra nenukrenta žemiau 26 laipsnių, paplūdimiuose tyliau, o kainos gerokai mažesnės nei vasaros pradžioje.

Kiklados salos

Kiklados yra Graikijos salų grupė Egėjo jūroje. Šiame salyne galite rasti jums labiausiai patinkančią vietą poilsiui. Pasimėgauti saulėtais paplūdimiais ar pašėlusiai klubais bei pasižvalgyti po nepaprasto grožio Santorinio ar ramesnes Paros bei Nakso salas.

123rf.com nuotr./Santorinis
123rf.com nuotr./Santorinis

Rugsėjo pabaiga

Paskutinės rugsėjo savaitės dažniausiai dar žada neblogus orus, tačiau šiluma po truputį traukiasi ir pradeda vėsti. Nors dienomis dar galima mėgautis saule, tačiau vakarais gali prireikti šiltesnių drabužių.

Dažniausiai tokiu metu keliautojai renkasi nebe poilsines, bet pažintines keliones. Tačiau tie, kas svajoja padrybsoti saulėtame paplūdimyje, vis dar turi galimybę tai padaryti. 

Kreta

Ieškantiems šilumos rugsėjo pabaigoje – Kreta yra puikus pasirinkimas. Tai viena piečiausių Viduržemio jūros salų, tad sausu ir šiltu oru čia dažniausiai galima mėgautis iki pat spalio.

Eglės Skiparytės nuotr. /Didžiausia Graikijos sala – Kreta
Eglės Skiparytės nuotr. /Didžiausia Graikijos sala – Kreta

Toskana

Šviežios figos, vynuogės, grybai, kaštonai, trumai, alyvuogių aliejus – ruduo Toskanoje yra puikus laikas gurmanams. O pasimėgauti saule ir poguliu ant šilto smėlio tikrai ne vėlu.

Nors tokiu metu ir sutiksite nemažai žmonių, tačiau tikrai neteks ilsėtis perpildytame kurorte.

Dalio Smagurauskaitė nuotr./Toskanos miestelis
Dalio Smagurauskaitė nuotr./Toskanos miestelis

Provansas

Kaip ir Toskanoje, taip ir Provanse ruduo – gurmanų laikas. Egzotiškas, šviežias maistas ir oro temperatūra nemažesnė nei 24 laipsniai šilumos. Geras maistas, saulė ir smėlis po kojomis – ko daugiau reikia atostogaujant?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius