TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vieni pirmųjų turistų Venecijoje gavo 700 Eur baudą

Italijai vos atsivėrus ir vėl priimant turistus iš užsienio, du jų Venecijoje užsidirbo solidžią baudą. Italijos policija vokiečius nubaudė už plaukiojimą Didžiajame kanale ir išvijo iš miesto, rašo CNN.
Ištuštėjusi Venecija
Ištuštėjusi Venecija / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Tai nutiko trečiadienio popietę, apie 15 val. vietos laiku, – policijos atstovas sakė CNN. – Du vyrai nusirengė šalia Rialto tilto, paliko ten savo drabužius. Jie įšoko į vandenį ir plaukė, kirsdami Didįjį kanalą.“

Šiaurės rytų Italijoje esanti Venecija vilioja minias turistų savo žymiaisiais kanalais. Pagrindinis jų, vadinamas Didžiuoju, yra maždaug 5 metrų gylio ir jungiasi su begale mažesnių. Aplink jį rikiuojasi bažnyčios, rūmai, viešbučiai, jis yra vienas pagrindinių turistų traukos objektų.

Venecija kasmet vis griežčiau reaguoja į miestą užplūstančių turistų elgesį. Šis Italijos miestas jau seniai kentė nuo žalingų turizmo pasekmių, o miesto gyventojus ypač piktino netinkamas keliautojų elgesys. Vietos valdžia daug metų turistus ragino elgtis padoriai – kad šie tiktų istoriniam miestui. Raginimams neveikiant, praėjusiais metais paskelbti griežti draudimai bei apribojimai ir nemenkos baudos nesilaikantiems taisyklių.

Pavyzdžiui, yra draudžiama vaikščioti be viršutinės aprangos dalies arba tik su maudymosi kostiumėliu. Taip pat – piknikauti istoriniame miesto centre, sėdėti ant paminklų ir kai kurių žymiausių tiltų laiptų. Pamirškite ir apie maudymąsi fontanuose ar kanaluose.

Venecijos policijos atstovo teigimu, kanale plaukiojančius turistus pamatė miesto Lagunari Regiment (karinės policijos padalinio, patruliuojančio Venecijoje ir prižiūrinčio tvarką) nariai. Pamatę pažeidėjus, jie pradėjo juos filmuoti. Vėliau filmuotą medžiagą parodė policijai, kuri ir nubaudė turistus.

Dviem vokiečiams buvo skirta 700 Eur bauda (po 350 Eur kiekvienam), jie taip pat laikinai išvyti iš miesto. Tą miesto valdžiai leidžia padaryti „DASPO Urbano“ teisės aktas, kuris suteikia teisę iš miesto pašalinti asmenį, kad būtų išlaikyta viešoji tvarka.

Daugiau nei po du mėnesius trukusio griežto karantino dėl šalį apėmusios koronaviruso pandemijos Italija praėjusį trečiadienį, birželio 3 d., atvėrė savo sienas ir paskelbė įsileidžianti užsienio turistus. Jiems taip pat nereikia šalyje 14 d. saviizoliuotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius