-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 26

„Harlem Shake“ virusas plinta žaibišku greičiu

Greičiausiai jau girdėjote apie naująją „Gangnam Style“ atmainą? Jeigu ne, tuomet laikas susipažinti! Mat dabar chaotiški šokių judesiai griausmingai juda per visą pasaulį ir netgi Lietuvą!
„Harlem Shake“ šokis
„Harlem Shake“ šokis / „Scanpix“ nuotr.

Niujorko prodiuserio Baauerio kūrinio „Harlem Shake“ tikrai nepavadintumei šedevru, tačiau jis sužavėjo kone visas amžiaus grupes: nuo paauglių iki vyresnių žmonių. Nenusakomi ir nenupasakojami šokių judesiai neturi nieko bendra su tikrais šokiais – tai greičiau linksma parodija. Namudiniai vaizdeliai, kuriuose visu garsu skamba „Harlem Shake“ ir nuo šokių kilnojasi rankos bei kojos, greitai buvo pradėti kelti į YouTube.com svetainę, o galiausiai netgi sugalvota rinkti geriausius šokių filmukus... Vis dėlto šis šokis turi ir kitą istoriją, kuri mus nukelia net 1981-uosius. Tuo metu jis buvo itin populiarus repo vaizdo klipuose. Tiesa, tuometė versija gerokai skyrėsi nuo šiandienės.

Dabartinė „Harlem Shake“ versija trunka kiek ilgiau nei pusė minutės, šokėjų būryje savo chaotiškus judesius demonstruoti pradeda tik vienas žmogus, paskui prie jo prisideda kiti. O jei dar atkreipsite dėmesį į keistus ryškiaspalvius drabužius, kaukes, kostiumus, įmantrius daiktus, laikomus rankose, ir visiškai laisvus judesius... Tikrai gana netikėtas būdas parodyti save visam pasauliui. Tačiau tokius filmuotus vaizdelius kasdien sukuria ir įkelia tūkstančiai, o peržiūri juos milijonai žmonių!

Kodėl šie greitai susukti filmukai sulaukia tokios milžiniškos sėkmės? Greičiausiai tai galima pavadinti tam tikru saviraiškos būdu, juk šokio ir videoversijų sukuriama išties labai daug, o tam reikia pasitelkti fantaziją... Bet kuriuo atveju, prieštaringas šokis šiuo metu plinta lyg koks virusas ir vis labiau populiarėja Amerikoje, Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje, Australijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Kinijoje, Indijoje, Jamaikoje ir daugelyje kitų Europos bei Rytų Europos šalių.

 

Jūsų dėmesiui – keli daugiausia dėmesio sulaukę „Harlem Shake“ vaizdeliai.

„Gaisrininkų“ šokis

VIDEO: „Harlem Shake“ šokis

 

Tėčio ir sūnaus šokio versija

VIDEO: Tėčio ir sūnaus „Harlem Shake“ šokis

 

Šeimos „Harlem Shake“

VIDEO: „Harlem Shake“ šokis

 

Šokis skalbykloje

VIDEO: „Harlem Shake“ šokis skalbykloje

 

„Harlem Shake“ Niujorke, Park Avenue

VIDEO: „Harlem Shake“ šokis Niujorke

 

O štai ir lietuviškoji „Harlem Shake“ versija

VIDEO: „Harlem Shake“ šokis Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius