-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 26

Į Lietuvą sugrįžta karštis, tačiau neilgam

Pastarosiomis dienomis subjurę orai pas mus ilgai neužsilaikė. Jau trečiadienį į Lietuvą plūstelės karščio banga. Kadangi šis karštis atkeliauja ne iš tropikų, greičiausiai jis nebus varginantis, taigi galėsime mėgautis gražiais vasaros orais. Deja, neilgai, nes, staiga atėjęs, jis taip pat staigiai ir pasitrauks.
Moteris paplūdimyje
Moteris paplūdimyje / 123RF.com nuotr.

Kaip teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė, trečiadienį visoje šalyje prognozuojama 25–27 laipsnių temperatūra ir numatomi mažai debesuoti bei sausi orai. Lietus iš mūsų šalies pasitrauks.

„Šiauriau nuo mūsų įsitvirtina aukšto slėgio sūkurys, kuris ir atneš šiltesnį orą. Mes pateksime į jo rytinę dalį. Tačiau tai nėra tropinis karštis, todėl labai tvanku neturėtų būti. Ketvirtadienį ir penktadienį laikysis panaši temperatūra, gali būti net 1–2 laipsniais šilčiau.

Trečiadienį vėjas bus labai silpnas, iš pietų, todėl šiluma jausis tikrai stipriai, o ketvirtadienį vėjas jau pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų ir stiprės, jis bus gūsingas, todėl gali būti gaiviau“, – teigė specialistė.

Penktadienį visoje žemyninėje šalies teritorijoje dar išliks karšti orai, tačiau pajūryje jau pradės vėsti – termometras dieną rodys vos apie 20 laipsnių.

Taigi norintieji pabūti prie jūros turėtų suskubti ten vykti jau trečiadienį.

Lietaus artimiausias tris dienas niekur nelaukiama, tačiau savaitgalį, pasak sinoptikės, jis vėl sugrįš, o temperatūra, vėl dangui apsitraukus debesimis, daug kur nukris net dešimčia laipsnių, taigi vėl sugrįš vėsūs orai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius