Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 26

Jūros šventę vilniečiams surengs Benedikto turgus

Neretai manoma, kad šviežios ir skanios žuvies galima paskanauti tik pajūryje. Tačiau jos tikrai netrūksta ir Vilniuje – jei žinai, kur ieškoti. Kaip tik todėl liepos 26-27 dienomis Benedikto turgus jūros šventę rengia sostinės gyventojams, kurios metu kvies ne tik paragauti žuvies, kuri niekuo nenusileidžia klaipėdietiškai, bet ir susipažinti su jos auginimo, rūkymo bei gaminimo ypatumais.
Benedikto turguje atidarytas vasaros sezonas: grilis, degustacijos ir piknikas
Benedikto turguje atidarytas vasaros sezonas: grilis, degustacijos ir piknikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Turgaus direktorė Jolita Krickė pasakojo, kad šia švente siekia galiausiai paneigti mitą, jog Vilniuje nėra geros žuvies. „Netiesa, kad Vilniuje nėra kokybiškos produkcijos ir pasirinkimo. Čia pat Vilniuje turime rūkyklą, iš kurios traukiame laukinius ungurius, lašišą, tuną skumbrę ir pan., taip pat augintojai turi savo tvenkinius, iš kurių žuvį tiekia čia“, – kalbėjo ji.

Nors Benedikto turguje šviežios žuvies galima rasti visada, šį ketvirtadienį ir penktadienį, nuo 15 iki 19 valandos vyks ir įvairios degustacijos ir pristatymai. Be to, bus proga paragauti ne tik keptos ar rūkytos žuvies, bet ir patiekalų su ja, tokių kaip žuvienė ar paelija, o taip pat už specialią kainą įsigyti austrių iš parduotuvės „Assorti“.

Austrės / Benedikto turgus nuotr.
Austrės / Benedikto turgus nuotr.

Lankytojų lauks tokie patiekalai, kaip bananų lapuose keptas šamas, kurį ruoš „Žuvies paštas“, žuvų augintojų „Fiš Kintai“ ir „Mr. Fox“ ruoštos žuvienės, ką tik iš „Plekšnė migloje“ rūkyklos ištrauktos žuvies ir t.t.. „Visiems kas neturi progos nuvykti į jūros šventę Klaipėdoje, surengsime ją čia. Turėsime ir muilo burbulų, spragėsių bei cukraus vatos. Juk jei rengiame šventę, tebūnie tai tikra šventė“, – džiaugėsi Benedikto turgaus direktorė Jolita Krickė.

Akimirkos iš vasaros sezono atidarymo Benedikto turguje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius