-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 01

Naujamečiai pasižadėjimai: būkite realistiški ir praktiški

Nubėgti per 400 kilometrų ir beveik į kosmosą pakelti balioną - tai tėra keli iš milijonų pasižadėjimų, kurios žmonės išsikelia Naujiems metams. Kad ryžtas pasiekti užsibrėžtų tikslų nedingtų vos po kelių savaičių, ir ryžtingiausieji, ir psichologai pataria apsupti save bendraminčiais ir nekelti neįveikiamų užduočių.
Naujametiniai fejerverkai Vilniaus Fabijoniškių rajone
Naujametiniai fejerverkai Vilniaus Fabijoniškių rajone / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Naujieji metai

Į naujuosius metus – bėgte. Save aktyvaus laisvalaikio entuziastu vadinantis Mindaugas Garmus jau įveikė per 40 maratonų, vadinasi, nubėgo daugiau nei 160 kilometrų. 2018-ieji jam ypač pergalingi. Tik šiemet išmokęs plaukti vyras iškart dalyvavo triatlone, kuriame reikia ir bėgti, ir minti dviračiu, ir plaukti. Kitais metais Mindaugo tikslas sudalyvauti dar viename ultramartone, kur reikia nuplaukti beveik 4 kilometrus, beveik 200 kilometrų numinti dviračiu ir nubėgti 42 kilometrus.

Radijo gerbėjas Simonas Kareiva su komanda 2019-aisiais užsibrėžė tikslą į stratosferą iškelti pluoštą širdies formos balionų, kurie apskrietų aplink Žemę.

„Kiekvieną kartą, kai kažką padarai, turi išsikelti sau naujus tikslus, ir nėra didelio reikalo ar būtinybės kiekvienais naujais metais kelti sau naujus tikslus, tiesiog turi turėti sistemą – sukūriau kažką, sukonstravau, paleidau, gavau iš žmonių informaciją, kas gerai, kas nelabai, ir žiūriu, ką galiu padaryti toliau“, – LRT TELEVIZIJAI sakė S.Kareiva.

Psichologui Edvardui Šidlauskui pasižadėjimų sau sąrašų idėja labai patinka, bet kad šie būtų naudingi, psichologas siūlo atidžiai užsibrėžti tikslus.

„Galima padaryti labai paprastą pratimą: surašyti viską, kas mums ateina į galvą, ko mes norėtume, jei turėtume stebuklų lazdelę, tada norus sureitinguoti, atsirinkti 5 svarbiausius, o iš jų pasirinkti tą, kuris būtų realus ir atneštų kuo daugiau praktinės naudos man, draugams, pasauliui. Tada savo tikslą vertą skaidyti į smulkesnius žingsnelius“, – pataria psichologas.

Kad naujamečių pažadų netektų vytis, taip pat patariama daugiau bendrauti su žmonėmis, kurie tokį tikslą jau yra pasiekę, o naujametės svajonės neįgyvendinus – nenusivilti ir pabandyti dar kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius