-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 28

Prezidentė įvertino Mingailės iniciatyvą Vilniaus gatvėse „nubėgti“ Vytį: didžiuojuosi, kad esu lietuvė!

Bėgimą pamilusi vilnietė Mingailė Greičiūtė, Vasario 16-osios šventę paminėjusi taip pat bėgimu, bet ne bet kokiu, o Vilniaus gatvėse nupiešusiu Vyčio kontūrą, sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės dėmesio. Merginos Vyčio kontūro bėgimo iniciatyva buvo išrinkta tarp 16 geriausiųjų prezidentės inicijuotoje akcijoje „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“.
Mingailės bėgimas įvertintas prezidentės
Mingailės bėgimas įvertintas prezidentės

Kodėl pasirinko Vytį

Mingailė apie tai, kaip jai sekėsi susikurti maršrutą ir jį prabėgti, 15min GYVENIMUI jau pasakojo iškart po šios gražios Lietuvos valstybingumo šventės. Mergina prisipažįsta nesitikėjusi sulaukti tiek daug pozityvaus palaikymo, kurių ją užvertė internautai pasirodžius šiai informacijai.

Idėja Vilniaus gatvėmis savo bėgimo trajektorija atkartoti Vyčio formą Mingailei gimė pernai, kai Lietuva šventė savo valstybingumo šimtmetį.

„Vis galvojau, ką savo maršrutu galėčiau išdėlioti Vilniaus žemėlapyje, ieškojau Vilniaus gatvių išsidėstyme skaičiaus 100, įvairių datų. Tačiau Vilniaus gatvės yra labai rangytos ir nelengva iš jų sukurti konkrečią formą. Man norėjosi kokio nors išskirtinio simbolio, o tuo metu kaip tik buvo labai eskaluojamas Vyčio simbolis.

Taigi programėlėje pradėjau dėlioti jį. Kažkaip susidėliojo žirgo kojos, galva, uodega, sunkiausia buvo su užpakalinėmis kojomis, kadangi toje Vilniaus vietoje yra geležinkelis, Trijų kryžių kalnas“, – pasakojo Mingailė.

Idėja šiemet patobulinti Vyčio formą gimė klausant Benedikto Vanago pasakojimo apie Dakaro ralį, kai išgirdo jo frazę, kad Vytis turi būti su tiesiu kalaviju. Pernai jai gavosi labiau lenktas kardas nei kalavijas, todėl ji vėl prisėdo prie žemėlapio programėlės, ištiesino jo formą bei patobulino žirgo ir raitelio atvaizdą.

Svajojo apie vėliavą, bet nesitikėjo

Mingailė, kad atkartotų Vilniaus gatvėse Vyčio formą, per 3 val. 24 min. „numynė“ 33,6 km, tačiau tikina, kad bėgimo nuovargį nustelbė pakylėta nuotaika, kuri leido pamiršti nuovargį ir sunkią naktį. Mat Vyčio atvaizdą Vilniaus gatvėse ji taisė iki pat ketvirtos ryto.

„Nuo Vasario 16-osios sulaukiau daug gražių žodžių ir komentarų. Labai smagu, jeigu kažką šis bėgimas įkvepia ne tik aktyviai leisti laiką, bet kartu mylėti ir puoselėti savo šalį! Man buvo didelė garbė vykti į Prezidentūrą, Baltąją salę, dalyvauti ceremonijoje su kitais Lietuvos patriotais ir gauti trispalvę iš prezidentės rankų. Didžiuojuosi, kad esu lietuvė!“ – džiaugėsi mergina.

Kaip pasakojo Mingailė, nors prezidentė tokią iniciatyvą buvo paskelbusi ir pernai, ji pati apie tai nieko nežinojo.

„Taigi neturėjau tikslo pasirodyti kuo geriau ir nubėgti kuo įspūdingiau, kad gaučiau vėliavą. Bėgau visiškai iš idėjos ir noro pasveikinti Lietuvą su 100-uoju gimtadieniu. Šiemet šią idėją jau užregistravau pati. Pagalvojau, kad būtų smagu gauti vėliavą, bet tik tiek. Nieko nesitikėjau, todėl kvietimas man buvo netikėtas. Visgi, prisipažinsiu, buvo smagu gauti laišką, kuriame šalies vadovė kviečia atvykti į Prezidento Rūmus, kuriuose įteiks man vėliavą.

Labai apsidžiaugiau, kad idėja pateko tarp 16 geriausiųjų. Man buvo didžiulė garbė dalyvauti tokioje ceremonijoje. Viso renginio metu tvyrojo šventiška, pakili nuotaika, smagu buvo pamatyti kitus 15 laureatų. Visų jų idėjos yra labai stiprios, todėl džiaugiausi, kad esu su jais! Smagu, kad Šalies vadovė vykdo tokias iniciatyvas, kurių metu galima smagiai atšvęsti šalies gimtadienį, o kartu skatina patriotiškumą ir meilę Lietuvai. Man smagu, kad žmonėms patiko ši idėja!“ – sakė mergina ir padėkojo visiems, ypač artimiesiems, už palaikymą.

Mergina pridūrė, kad jai ypač smagu, kad buvo apdovanota už bėgimą.

Kiti šių metų išradingiausieji

Akcija „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ vyko jau septintą kartą. Iš viso šios akcijos gyvavimo metu paskelbta beveik 4 tūkst. šventinių sumanymų, o vėliavomis įvertinta per pusantro šimto iniciatyvų autorių.

Be Mingailės, Prezidento rūmuose vykusioje ceremonijoje trispalvė buvo įteikta kompanijai „Hostinger“ už 101 žodžio sveikinimą Lietuvai, kuriame užsieniečiai pirmą kartą prakalbo lietuvių kalba, kad pasveikintų šalį su 101-osiomis nepriklausomybės atkūrimo metinėmis.

Dovanos įteiktos ir Senųjų menų studijai už teatralizuotą 20 signatarų eiseną Vilniuje, Utenos priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai už šventės dieną po pratybų iš užšalusio ežero ledo išpjautą pusę tonos sveriančią širdį, skirtą Lietuvai, ir Povilui Neliupšiui už per 2018 metus surengtus 100 akordeono koncertų savo šaliai.

Už išradingas ir sveikuoliškas idėjas apdovanoti šventinių ir masinių ruonių maudynių Radviliškyje, orientacinio žaidimo Ukmergės rajone bei linksmos šventės Anykščių baseine organizatoriai.

Taip pat trispalvė įteikta „Monai“ ir „Momo Grill“ restoranų Klaipėdoje kolektyvui už nepriklausomybės dieną vykdytą neatlygintiną kraujo donorystės akciją, Trakų rajono paramos šeimai ir vaikams centro socialiniams darbuotojams – už Vasario 16-ąją savo rankomis keptą ir dovanotą lietuvišką duoną, Širvintų parapijos globos namams – už šiltą šventę vyresnio ir senyvo amžiaus gyventojams.

Į ceremoniją pakviesti KTU Inžinerijos licėjaus teatro studija ,,Kubas“ už Kauno gatvėmis surengtą kelionę senu troleibusu, pažymėtu 16-uoju numeriu, Bazilionų mokykla–daugiafunkcis centras – už linksmą ir išradingą bulvių skutimo čempionatą, Vilniaus Žemynos gimnazijos mokiniai – už visos mokyklos šokį Lietuvai, Žiežmarių mokyklos–darželio „Vaikystės dvaras“ komanda – už patriotišką akciją, puoselėjančią pagarbą Lietuvos istorijai, Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazistai – už iš 101 dalies pagamintą Lietuvos maketą, kuris paštu buvo išsiųstas į daugelį pasaulio kampelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius