-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 05

„Šerkšno tyla“ ir L.Mikalauskas dovanoja svajingą kūrinį „Žiūrėk, jau sninga“: tikimės, kad jis nukels į vaikystės žiemas

Judita ir Nerijus Laurinavičiai, prieš dešimtmetį įkūrę duetą „Šerkšno tyla“, nutarė vienai gražiausių savo dainų „Žiūrėk, jau sninga“ suteikti naujų spalvų, ir drauge su Juditos vaikystės draugu – operos solistu Liudu Mikalausku – įrašė naują jos versiją. „Tikimės, kad ši daina palies jūsų širdis, nukels į vaikystės žiemas“, – sakė Judita.
Nerijus ir Judita Laurinavičiai, Liudas Mikalauskas
Nerijus ir Judita Laurinavičiai, Liudas Mikalauskas / Asmeninio archyvo nuotr.

Daina „Žiūrėk, jau sninga“ gimė prieš šešerius metus – 2014-ųjų vasarą. Tekstą jai parašė vienas „Šerkšno tylos“ įkūrėjų – rašytojas Nerijus Laurinavičius. Kaip pasakojo Judita, parinkę akordus ir sukūrę melodinę liniją, duetu šią dainą juodu su vyru Nerijumi ėmė dainuoti įvairiuose renginiuose ir Vilniaus senamiesčio gatvėse.

„Netrukome pastebėti, kad klausytojai labai mielai ją priima. Grojant gatvėse labai dažnai šio kūrinio pasiklausyti sustodavo užsieniečiai, o vienas turtingas po pasaulį keliaujantis indas, pakerėtas „Žiūrėk, jau sninga“ skambesio, pakvietė mus į restoraną pietų“, – smagiais prisiminimais dalijosi pašnekovė.

Tomo Griškevičiaus nuotr./„Šerkšno tyla“: Judita ir Nerijus Laurinavičiai
Tomo Griškevičiaus nuotr./„Šerkšno tyla“: Judita ir Nerijus Laurinavičiai

Tų pačių metų rudenį atsirado pirmoji „Žiūrėk, jau sninga“ įrašo versija, kuri ėmė skambėti radijuje ir, kaip sakė Judita, netruko sužavėti klausytojų.

Paklausta, kodėl sumanė atgaivinti šią dainą ir kodėl joje girdimas būtent Liudo Mikalausko balsas, Judita papasakojo, kad juodu – pažįstami nuo ankstyvos vaikystės.

„Mano seneliai gyveno netoli Liudo namų, leisdavau ten vasaras, savaitgalius, taip, būdami gal šešerių, susipažinome su Liudu ir jo seserimi Vestina. Esame seni geri vaikystės draugai, mus vienija daugybė gražių prisiminimų. Visos vasaros praleistos kartu: žaidimai, maudynės, dainos. Abu buvome dainingi nuo vaikystės.

Asmeninio archyvo nuotr./Judita Laurinavičienė ir Liudas Mikalauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Judita Laurinavičienė ir Liudas Mikalauskas

Praėjus šešeriems metams po pirmojo „Žiūrėk, jau sninga“ įrašo mano vyrui Nerijui kilo mintis pasiūlyti Liudui sudalyvauti naujame šios dainos įraše, nes aš dažnai pasakodavau, kaip mes vaikystėje su juo širdingai duetu plėšdavome dainas Tauragėje, Jovaruose, Liudo kiemo šiltnamyje šalia jo auginamų kaktusų.

Nerijus pamanė, kad ši daina galėtų suspindėti naujomis spalvomis, taip pat tai būtų gražus mūsų vaikystės prisiminimų įprasminimas. Tikimės, kad taip ir įvyko ir kad ši daina palies jūsų širdis, nukels į vaikystės žiemas. Tegul sninga!“ – sakė Judita.

VIDEO: „Šerkšno tylos“ ir Liudo Mikalausko daina „Žiūrėk, jau sninga“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius