-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 20

Spruk, kiek kojos neša, arba Kai norisi pabėgti

Pabėgimo kambariai įtraukia ir adrenalino ištroškusias draugų kompanijas, ir nuo monotoniško gyvenimo pavargusį ofiso planktoną. Ar dažnai susimąstote, kad tokius rebusus, kaip kuo greičiau ir efektyviau pabėgti, sprendžiame kasdien? Pažvelkime į šias „spruk arba žluk” situacijas, taip gerai pažįstamas mums, moterims...
56102149_l
123rf.com

Parduotuvėje

Per išpardavimų maratoną apsidžiaugiate pagaliau radusi savo suknelės dydį. Drąsiai griebiate ją vilktis ir staiga išgirstate ausis rėžiantį siūlės trakštelėjimą. Bandote drabužį nusivilkti, tačiau jis – nei pirmyn, nei atgal. Širdis daužosi, o delnai prakaituoja. Dar ką tik buvote laisva paukštė, bet dabar esate įkalinta Zaros persirengimo kabinoje. Kuo baigsis išsilaisvinimo iš suknelės misija – uždusimu ar suplėšytu drabužiu?

Pasimatyme

Galų gale pavykus pabėgti iš suknelės kalėjimo, sutariate pasimatyti su dar vienu gražuolėliu iš tinderio. Visą vakarą pudruojatės nosytę, stengdamasi atrodyti bent kažkiek panaši į tą dešimtuką iš savo pasidalintų nuotraukų. Tačiau tik atėjusi suprantate, kad prieš jus sėdi ponas nuobodusis, intensyviai spoksantis į jūsų krūtis. Dar neužsisakius patiekalo, naujasis svajonių princas jums įkyri youtube rodydamas geriausius Lionelio Messi atliktus futbolo triukus. Jis siūlo kartu vykti į Maldyvus, jūsų vardu pavadinti žvaigždę ir apšaukia vis dar jūsų neaptarnavusią padavėją. Mintyse keikiate tinderį ir kuriate planus, kaip pabėgti iš pasimatymo katastrofos. Ką pasirinksite – būti įkalinta restorane su šiuo nuobodyla ar pagalbos skambutį draugei? O gal kūrybišką istoriją, kad turite skubiai lėkti namo, nes jus ėmė pykinti?

Vakarėlyje

Pasislepiate tualete ir skambinate draugei, kuri, lengvai apgirtusiu balsu, pasiūlo atvykti į ekskliuzyvinį tūsą. Ši idėja per daug jūsų nežavi, tačiau šiuo metu bet kas būtų geriau nei likti įkalintai pasimatyme dar nors vieną valandą. Deja, jūsų viltis ramiai pavakaroti ima bliūkšti tik atvykus. Salėje bruzdanti miesto grietinėlė blizga lyg nulipusi nuo Kanų kino festivalio raudonojo kilimo, o jūs atvykote dėvėdama senus džinsus. Veidrodis rodo, kad tai, kas liko iš jūsų makiažo, jau baigia atidengti tikrąjį veidą. Misija – pavirsti vaiduokliu ir naviguoti po vakarėlio erdvę taip, kad niekas nepastebėtų. Norite iš čia tiesiog išnykti taip pat vaiduokliškai kaip ir atėjote, kol kas nors nesumanė jūsų užkalbinti ar nufotografuoti.

Vakarienėje su mylimojo tėvais

Kartais nosytės pudravimas pasiteisina ir ateina vakarienės su jūsų naujo išrinktojo tėvais metas. Sukaupusi visas jėgas šį svarbų vakarą stengiatės išlikti ori ir susidomėjusi, tačiau pokalbis vis pakrypsta link politikos, vestuvių ir anūkų bei ima nebepakenčiamai varginti. Dar šiek tiek tauškalų šiomis temomis ir jus teks išvežti su greitosios pagalbos sirenomis. Desperatiškai bandote keisti temą, paskui išbėgate į tualetą, bet tai išgelbėja tik trumpam. Šauna mintis palįsti po stalu, bet tai padariusi tikrai būsite suprasta kitaip nei norėtumėte. Belieka moteriškai šypsotis ir įspirti šalia sėdinčiam savo vyrui į koją, tikintis kad jis išgirs jūsų pagalbos prašymą.

Autobuse

Rytojaus rytą keliaudama į darbą autobuse džiaugiatės, kad vakar pavyko išvengti ligoninės priimamojo. Prie jūsų atsisėda senyva kažką sau po nosimi burbanti moteraitė, o nuojauta siunčia pavojaus signalą, jog tuoj būsite užkalbinta. Panašu, kad ir vėl neišdegs paskaityti naujienų ir pasiklausyti mėgstamo podcasto. Galvoje kaipmat įsijungia misija „sprukti”. Viltingai nužvelgiate autobusą tikėdamasi rasti laisvą vietelę pasimėgauti privatumu. Deja, žmonės čia susigrūdę kaip silkės statinėje, o važiuoti dar liko keliolika stotelių. Svarstote, ar apsimesti miegančia, ar kaip įmanoma greičiau išnarplioti ir įsikišti ausines. Tik taip pavyks išvengti įkalinimo monologe, kaip prie ruso buvo geriau, kokios didelės šildymo kainos ir koks beviltiškas šių dienų jaunimas.

Darbe

Šiaip ne taip nusigaunate į biurą. Jau iš pat ryto nuobodžiame darbo susirinkime turite kelias valandas žiūrėti į surauktus reikšmingų dėdžių pilkais kostiumais antakius. Stengiatės laiku palinksėti, kai išgirstate kokį nors skaičių. Bandote kiek įmanoma ilgiau išlaikyti susidomėjusį žvilgsnį ir valdote užplūdusį žiovulį. Galų gale, ima trūkti oro, o nuo įtampos nervingai judinate koją. Kišenėje spurdantis mobilusis vilioja taip, kaip niekada iki šiol. Ką rinksitės – pakentėti dar valandėlę ar atsiprašyti ir pasislėpti saugioje vietoje? O gal imituosite, kad nualpote, ar atsistojusi išrėksite „visi jūs – kvailiai!” ir rytoj į darbą nebeateisite?

Lėktuve

Jums netikėtai nualpus susirinkime, viršininkas jūsų pagaili ir palaimina prašymą išvykti pagulėti po palme. Gavote ankštą vidurinę vietą lėktuvo salone, o skrydis truks ne vieną ir ne dvi valandas. Iš vienos pusės jus spaudžia kresno vyro alaus pilvukas, o iš kitos – atsipalaiduoti trukdo knarkiantis senukas. Specialiųjų efektų suteikia ir lėktuvo turbulencijos bei vis greičiau tiksinti laiko bomba iki kol kažkas neužėmė tualeto prieš jus. Pirmas lygis – sėkmingai išsilaisvinti iš kėdės, antras – virsti bestubure ameba ir pasiekti tualetą neprižadinant snaudžiančio kaimyno.

Jeigu jums pavyko sėkmingai pabėgti iš šių situacijų, labai nesidžiaukite. Greičiausiai, tai – dar ne pabaiga. Ar vis dar svarstote leisti pinigus ir laiką adrenalino dozėms pabėgimo kambaryje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius