Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prof. M.Bylaitė-Bučinskienė apie celiulitą: „Didžiausia problema – mažai judame, o valgome daug“

15min studijoje vyko pokalbis su dermatovenerologe prof. Matilda Bylaite-Bučinskiene apie vieną opiausių moterų temų – celiulitą.
15min studijoje – dermatovenerologė Matilda Bylaitė-Bučinskienė
15min studijoje — Matilda Bylaitė-Bučinskienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Celiulitą veikiausiai būtų galima pavadinti vienu didžiausių moterų siaubų. Grublėta, apelsino žievelę primenanti pilvo, sėdmenų, šlaunų oda, pasak mokslininkų, kankina beveik 90 proc. moterų.

Studijoje aptarta, kas yra celiulitas ir kokios jo atsiradimo priežastys? Kaip jo išvengti? Kaip galima jį sumažinti? Ar galima jo visiškai atsikratyti? Kokios procedūros ir priemonės yra veiksmingiausios ir kurios jų – tik tuščias pinigų ir laiko švaistymas?

– Celiulitas nėra liga, tačiau išties jis kankina apie 90 proc. moterų, tačiau jo turi ir vyrai. Kad moteris turi celiulitą, parodo jos odos išvaizda.

VIDEO: Viskas, ką turite žinoti apie vieną didžiausių moterų siaubų – celiulitą

Celiulito susiformavimo priežastys gali būti įvairios. Riebalinio odos sluoksnio kaupimąsi gali veikti genetika, mityba, sulėtėjęs metabolizmas, virškinimo sutrikimai. Taip pat nepamirškime ir streso faktoriaus. Stresas skatina kaupti toksinus, kurie veikia odos išvaizdą, – 15min studijoje kalbėjo prof. M.Bylaitė-Bučinskienė.

– Kada pradeda ryškėti celiulitas ir kas jį formuoja?

– Jei yra polinkis į celiulitą, tai jis gali matytis ir paauglystėje. Celiulitas priklauso nuo mitybos – saldžių gazuotų gėrimų, itin didelio suvartoto druskos kiekio, kuris sulaiko vandenį organizme, taip pat odos būklę veikia rūkymas (sukelia kraujotakos sutrikimus), stovimas darbas. Jei mažai judama, kaupiasi riebalų ląstelės.

Aš matau tokį saldumynų ir celiulito ryšį: kelios minutės burnoje, valandą skrandyje, o visą gyvenimą – ant šlaunų.

Problema nėra vien saldumynai ir riebus maistas, esmė, kad mes apskritai suvartojame per daug maisto, kalorijų gauname 2–3 kartus daugiau nei mums reikia. Mažai judame, o valgome daug.

O stresą dažnai malšiname skanumynais. Suvalgome kažko saldaus, jau, regis, ir pagerėja. Bet aš matau tokį saldumynų ir celiulito ryšį: kelios minutės burnoje, valandą skrandyje, o visą gyvenimą – ant šlaunų.

– Nuo ko pradėti, jei nusprendėme mažinti celiulitą?

– Pirmiausia aš siūlyčiau pertvarkyti mitybą. Atsisakyti greito maisto, gazuotų saldžių gėrimų. Valgyti daugiau žalios spalvos maisto – salotų, avokadų, kurie turi antioksidantų.

Antras svarbus dalykas – judėjimas. Na, o paskui jau visos kitos priemonės, Ir, žinoma, puoselėkite sveikus lūkesčius, nereikėtų turėti iliuzijos, kad celiulito atsikratysite per mėnesį. Geriau lėtai, užtikrintai eiti link tikslo, nes intensyvios, greitos priemonės – tarkim, alinančios treniruotės – tik sumenkins raumenyną ir iš organizmo išvarys vandenį.

– Sugrįžkime prie procedūrų. Kaip veikia anticeliulitiniai, limfodrenažiniai masažai?

– Jie stebuklo nepadarys, esmė – kompleksinis požiūris. Jei procedūromis panaikinsime riebalų ląsteles, bet mityba bus nesutvarkyta, nedaug judėsime, tai tas celiulitas vėl sugrįš.

– O anticeliulitiniai kremai?

– Geras kremas tas, kuris degina – tada bus veikiama kraujotaka.

Beje, efektyvūs detoksikuojantys įvyniojimai su jūros dumbliais. Jų poveikis išties patvirtintas. Po įvyniojimo procedūros apimtys sumažėja 1 cm. Dėl ko? Nes dumbliai iš organizmo ištraukia perteklinį drėgmės kiekį, sumažina toksinus riebalinėse ląstelėse, padeda atsikratyti šlakų, pagerina odos spalvą.

Svarbiausia moteriai pozityviai nusiteikti, puoselėti savo kūną su meile. Tačiau procedūros yra tik papildomas dalykas celiulitui naikinti, esmė visgi yra mityba ir judėjimas, to nereikėtų pamiršti. Reikia keisti požiūrį ir gyvenimo būdą iš esmės. Nes mitas, kad procedūros ar kremas išlygins odą. Taip nebūna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius