-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2023-iųjų spalva išrinkta dėmesį traukianti raudona: kaip derinti tokius drabužius – pataria stilistė

Netradicinis atspalvis netradiciniam laikui – taip buvo apibūdinta spalvų instituto „Pantone“ išrinkta 2023-iųjų spalva „Viva Magenta 18-750“ (rožiniai raudona, turinti purpurinio atspalvio). Ji tarsi trykšta gyvybingumu ir energingumu. „Tai drąsi ir dėmesį ypač traukianti spalva. Ji tarsi skatins eksperimentuoti ir nevaržomai išreikšti save, šiuo atveju – per drabužį“, – sako stilistė Greta Kukštaitė.
„Viva Magenta“ (rožiniai raudona, turinti purpurinio atspalvio) – 2023 metų spalva
„Viva Magenta“ (rožiniai raudona, turinti purpurinio atspalvio) – 2023 metų spalva / „Reuters“/„Scanpix“, 123RF.com ir „Scanpix“/„Sipapress“ nuotr.

Spalvų institutas „Pantone“ 2023-iųjų spalvą pavadino galinga ir įgalinančia: „Tai – gyvybinga raudona spalva, trykštanti tyru džiaugsmu, skatinanti eksperimentuoti ir nevaržomai išreikšti save. Ji – įžūli, kupina sąmojo ir visus įtraukianti.“

Stilistė G.Kukštaitė sako, kad nuomonės išsiskiria – „Viva Magenta“ yra labiau rožinė ar raudona spalva. „Tai, žinoma, dar priklauso ir nuo ekrano“, – priduria ji.

Ši spalva – šalta, gyvybinga, energinga ir ryški, todėl, G.Kukštaitės teigimu, tiks žmonėms, kurie yra drąsūs, kūrybingi, energingi, nebijo eksperimentuoti ir išreikšti save.

„Jos atspalvis labiau tinka žiemos ir rudens tipo žmonėms – tamsesnio gymio, turintiems tamsesnius plaukus. Tačiau nebūtina pirkti drabužių, jei šis atspalvis jums netinka ir nepatinka, nes madingas bus ir makiažas, ir aksesuarai, taip pat ir lūpų dažai“, – supažindina pašnekovė.

Paklausta apie šios spalvos drabužius ir jos derinimą su kitomis, G.Kukštaitė sako, kad tai gali būti tiek kasdienai, tiek šventinėms progoms skirti drabužiai, o šią spalvą galima derinti su daugeliu kitų.

„Ši raudona gali būti derinama tiek kontrasto, tiek monochrominiu principu, svarbu atsižvelgti į spalvų tonus ir kaip realybėje tos spalvos dera kartu.

Mėgstant ryškias spalvas galima rinktis tokios spalvos paltą, kostiumą, švarką, suknelę, palaidinę, kelnes ar kitą drabužį.

Norint šios spalvos tik kaip akcento galima rinktis šaliką, kepurę, rankinę, batus ar lūpų dažus, nagų lako spalvą ir pan.

Kadangi „Viva Magenta“ balansuoja tarp šalto ir šilto atspalvio, ji tinka su priešingoje spalvų paletės pusėje esančiais atspalviais, pavyzdžiui, efektingai atrodo su žaliosios citrinos spalva.

Dera su prigesinta oranžine, šviesiai mėlyna, garstyčių, šviesiai rožine, taip pat – su ryškia violetine spalva, nes turi raudono atspalvio ir yra vadinama pinky red (liet. rožiniai raudona) – kažkada tokį derinį buvo pasirinkusi Meghan Markle.

Meghan Markle / „Scanpix“ nuotr.
Meghan Markle / „Scanpix“ nuotr.

Ir, žinoma, ją galima derinti monochrominiu principu – su panašiais atspalviais“, – apie derinimą pasakoja stilistė.

Paklausta, ar yra spalva, su kuria šios gyvybingos raudonos nereikėtų derinti, G.Kukštaitė įvardija juodą:

„Reikėtų vengti derinti su juoda, nes pastaroji gali numušti šios spalvos turtingumą“, – sako stilistė, tačiau atkreipia dėmesį, kad, vilkint nuo galvos iki kojų juodai, šios raudonos spalvos aksesuarai – priešingai, ne tik nepamaišys, bet ir paryškins įvaizdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius